Samsung komt met een Ring, maar waar blijft Apple?

Gadgets Sam Dille 14 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Samsung komt naar verwachting dit najaar met een slimme ring. Apple kan niet achterblijven, en komt ongetwijfeld met een eigen versie. Dit weten we er al van.

Nu de Galaxy Ring van Samsung later dit jaar wordt verwacht, is het geen verrassing dat Apple ook bezig is met de ontwikkeling van een eigen ring. Het probleem is alleen dat de ring van Apple nog moet worden aangekondigd.

Toch draait de geruchtenmolen al op volle toeren. Er zijn een paar dingen die we je nu al kunnen vertellen over het digitale sieraad. Dit is alles wat je moet weten.

De releasedatum en prijs van de Apple Ring

Over een eventuele releasedatum weten we eigenlijk nog niks. Wat we wel weten, is dat er in november 2020 een patent opdook, waarin Apple het heeft over ‘een elektronisch apparaat dat je om je vinger draagt’. Grote kans dat dit over de Apple Ring gaat.

Omdat Apple nog niks heeft aangekondigd, kunnen we de ring in ieder geval niet dit jaar verwachten. Wij doen een wilde gok, en denken dat je de ring ergens in 2026 kunt verwachten. Er zijn gewoonweg niet genoeg lekken of geruchten om van een eerdere releasedatum uit te gaan.

Samsung Galaxy Ring ondanks aankondiging een groot mysterie
De Galaxy Ring (Afbeelding: Samsung)

Een van de redenen waarom Apple een slimme ring zou ontwikkelen, is om een goedkope wearable aan te bieden aan gebruikers die niet het budget hebben voor een Watch. Maar als je bekend bent met Apple-producten, weet je dat haar producten nooit echt betaalbaar zijn.

Als deze ring op de markt wordt gebracht als een soort Apple Watch-alternatief, zou hij in ieder geval minder kosten dan de goedkoopste Apple Watch. In theorie zou hij dan dus minder kosten dan 309 euro. We schatten dat de prijs van Apple Ring ergens tussen de 250 en 500 euro ligt.

Even ter vergelijking: Oura kwam met hun ring op de markt in 2015 en zelfs het goedkoopste model kost nog steeds 300 euro.

Wat zijn de mogelijke functies?

In een ring kun je natuurlijk niet enorm veel hardware kwijt. Daarom verwachten we niet dat je heel veel functies krijgt met de nieuwe Apple Ring. Nogmaals, omdat we nog niks hebben gehoord, kunnen we alleen speculeren.

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de ring dient als slaaptracker of om je fitness en gezondheid bij te houden. Maar het zou ook heel handig zijn als de ring verbonden is met Apple Pay, zodat je contactloos kunt betalen. Er gaan zelfs geruchten dat je de ring kunt gebruiken als een soort afstandsbediening voor de Vision Pro.

Sony WF-1000XM4 Airpods
Voor tijdens het sporten (Afbeelding: Sony)

Het is onwaarschijnlijk dat de Apple Ring al deze functies gaat hebben. Dus we zullen ze zeker niet allemaal tegelijk op het digitale sieraad gaan zien. Maar het klinkt nu al als een heerlijke gadget.

De hardware van de Apple Ring

We weten van Apple nog niets over de hardware van de ring. Maar op basis van wat andere bedrijven, zoals Samsung, doen, kunnen we wel al het een en ander inschatten. De ring zal waarschijnlijk een versnellingsmeter hebben om bewegingen te meten. Het kan ook stappen tellen, sportactiviteiten herkennen en slaappatronen registreren.

Andere sensoren aan de onderkant van de ring kunnen hartslag en lichaamstemperatuur meten. De verzamelde gegevens worden naar je iPhone gestuurd en weergegeven in de Apple Health-app als grafieken en samenvattingen.

Hartslagmeter Aldi
De ideale manier om je hartslag in de gaten te houden. (Afbeelding: Aldi)

Een voordeel van een slimme ring is dat ze minder energie nodig hebben dan smartwatches of smartphones. Hoewel de batterijcapaciteit van de Apple Ring nog niet bekend is, kunnen we verwachten dat deze ongeveer een week meegaat op een volledige lading, vergelijkbaar met andere wearables zoals de Oura Ring.

Als de Apple Ring wordt aangekondigd, kunnen we snel meer geruchten en lekken verwachten. We zullen alle details nauwlettend voor je in de gaten houden.

Samsung komt met de Galaxy Ring, maar wat kan het precies?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen