Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom je deze Google Chrome-update moet downloaden

De Google Chrome-browser had last van een zogenaamde zero-day-bug op drie verschillende platformen: Windows, macOS en Android. Met de nadruk op hàd, aangezien er nu een update beschikbaar is die het probleem verhelpt. Heb je de nieuwste Chrome-update nog niet gedownload, doe dat dan wel snel.

De zero-day-bug kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code en dat is een beveiligingsrisico. Het is daarom verstandig om in elk geval je browser, naast je besturingssysteem, altijd up-to-date te houden. Mocht je nog een aantal tabs hebben openstaan en wil je de update daarom niet downloaden? Geen zorgen.

Download de update voor Google Chrome

Je kan, na het updaten en opstarten, die tabs met een druk op de knop terughalen. Waarschijnlijk geeft Google Chrome een automatische melding voor het terughalen en anders kun je dat doen door de toetsencombinatie Ctrl + Shift + T in te drukken op je computer. Google Chrome Android

De Chrome-browser komt met belangrijke updates.Het bedrijf maakte bekend dat het lek reeds actief misbruikt wordt door hackers. Pas wanneer het grootste deel van Google Chrome-gebruikers de nieuwste update geïnstalleerd heeft, plaatst Google een uitgebreide uitleg over het zero-day-lek. Via deze hack kunnen anderen namelijk potentieel volledig toegang krijgen tot je pc.

Vierde lek van dit jaar alleen al

Dit is niet het eerste zero-day-lek dat Google dit jaar oplost voor de Chrome-browser. Sterker nog, dit is al de vierde keer dat het bedrijf dit doet. Voorgaande updates verschenen in maart, april en mei. Daaruit maken we op dat hackers behoorlijk actief zijn de laatste maanden.

Als je Google Chrome op je computer wilt updaten, dan kan dat op twee manieren. In de browser kan het zijn dat de knop Updaten verschijnt. Ook handmatig kan je updates checken. Ga hiervoor naar de drie puntjes rechts in de balk, dan naar Instellingen (chrome://settings/help) en vervolgens Over Chrome. Daar vind je de updateknop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!