Wandelen als Usain Bolt dankzij deze superschoenen

Tech Dennis Mons 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vraag je je ooit af waarom je zo langzaam bent als je wandelt? Deze wetenschappers in ieder geval wel en hebben nu de Moonwalkers bedacht. Het zijn schoenen waardoor je 250% harder loopt. Tweehonderd Vijftig Procent sneller. Bizar.

Slenteren: we zijn er goed in. Maar stel dat je even het tempo omhoog kan gooien zonder dat je rent. Waarschijnlijk was dat de gedachte van de uitvinders van deze merkwaardige schoenen. Ze claimen namelijk dat je 250% sneller loopt op deze uitvinding.

Wandelen op MoonWalkers is als een sprint

Vooropgesteld: dit zijn geen rolschaatsen. Ze ogen wel zo, maar het is een breinscheetje van enkele mensen die voor NASA hebben gewerkt.

Geen rolschaatsen. Maar wat zijn ze wel? … Nou ja, het zijn ‘gewoon’ slimme rolschaatsen, laten we eerlijk zijn.

(Afbeelding: Shift Robotics)

De Moonwalkers (toffe naam, maar een ietwat zure smaak in de mond nu qua referentie) zijn uitermate slimme wielen die je simpelweg onder je schoen vastbindt. Vervolgens helpen deze apparaten je versnelling als je wandelt. Het is alsof je op ijs loopt zonder dat je eruit ziet als Bambi.

Van Jan de Boer naar Usain Bolt

Wat de Moonwalkers doen is je tempo van het lopen omhoog te gooien. Zo is je gemiddelde slenter (gemiddeld 4 kilometer per uur) ineens 11 kilometer per uur. En dan ben je rap waar je wilt zijn.

Het geheim zit het in kunstmatige intelligentie. Sensoren weten hoe je je voeten neerzet als je wandelt. Dankzij die technologie worden de wieltjes aangestuurd zonder dat je als een ongeleid projectiel door de stad wordt geschoten.

De Moonwalkers zijn dan ook, naar eigen zeggen van de makers, ongevaarlijk. Je kan per direct stoppen met lopen, en als je een trap op moet, zet je eenvoudigweg de schoen even uit zodat je niet naar achter of naar voren kukelt.

Schaatsen naar je werk als Erben Wennemars

Natuurlijk rijst de vraag: zijn het gewoon rolschaatsen? En dat zijn ze niet. Je hoeft niet een schaatser te zijn om op de Moonwalkers naar je werk te gaan. Deze units houden je perfect in balans dankzij slimme AI. (U begrijpt dat we een recensie-exemplaar aanvragen en er een idiote video van maken.)

moonwalkers
(Afbeelding: Shift Robotics)

Hebben deze snelle schoenen om te wandelen een nadeel? Ja. Als je de Moonwalkers oplaadt (duurt ongeveer een uur) heb je een actieradius van een kleine 10 kilometer. Best indrukwekkend eerlijk gezegd, maar heel ver is het niet.

De tweede uitdaging is de prijs. Het project staat op Kickstarter en ‘vroege vogels’ betalen slechts 999 dollar. Ben je te laat dan is de prijs 1.199 dollar. Maar daarvoor ga je rollend naar huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen