WANT Awards 2022: de 3 beste games volgens redacteur Jeroen Kraak

Games Jeroen Kraak 31 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Het einde van het jaar nadert in sneltreinvaart. De redactie van WANT heeft het afgelopen jaar weer enorm veel genoten van de films, series, games en technologie die hen om de oren vloog. Maar wat waren de absolute toppers van het afgelopen jaar? Redacteur Jeroen Kraak schijnt zijn licht op de beste games.

Ik moet eerlijk toegeven dit jaar niet veel gegamed te hebben. Dat komt vooral omdat mijn jaar in het teken stond van een aantal mooie reizen. Dat betekent niet dat ik mijn PlayStation, Xbox en Switch alleen maar stof heb laten happen. Ik heb af en toe wel wat gedaan.

WANT Awards 2022: de beste games volgens Jeroen Kraak

Toch was dit gamejaar voor mij eentje van uitstel. Games waar ik heel erg naar uitkijk zijn allemaal. Ik wil heel graag Starfield, Hogwarts Legacy en de nieuwe Zelda spelen. Desondanks heb ik dit jaar toch genoten van de drie onderstaande games. Hier komen ze.

#1 Elden Ring | Xbox Series S/X, PlayStation 5, PC

Voor mij was Elden Ring mijn game van het jaar. Ik ben zo vraagteken-moe; avn die games waar je op de kaart van het ene naar het andere icoontje wordt gespeeld en alles voor je uittekenen. Bij Elden Ring moet je alles zelf maar uitzoeken en dat geeft je een enorm gevoel voor vrijheid.

Wat ik ook fijn vindt is dat Elden Ring niet te makkelijk is. Ik hou wel van uitdaging in een game. Ik ben daarom ook wel van Soulslike- en Roguelike-games. Vandaar dat Returnal vorig jaar mijn favoriete game was.

Goed, de graphics konden wel wat beter, maar voor mij bij een game is de gameplay echt het belangrijkst. Maker From Software is daar echt in geslaagd.

Elden Ring
Elden Ring (Afbeelding: Bandai Namco)

#2 Horizon Forbidden: West | PlayStation 4/5

Ik heb vrij laat de eerste Horizon gespeeld. Dat komt omdat ik de beelden van de game niet zo interessant vond. Dat komt omdat ik machines vrij slecht in games trek. Toen ik Horizon: Zero Dawn later alsnog aanslingerde was ik meteen verkocht.

Het verhaal van de game zit gewoon erg goed in elkaar en hij speelt gewoon heel lekker weg. Ook is de wereld echt adembenemend. Ik had eigenlijk liever gewild dat de game alleen gemaakt zou worden voor de PlayStation 5. Dan hoeft Sony geen concessies te doen op het gebied van features.

Horizon Forbidden West
Een feest op de PS5 (Afbeelding: Guerrilla Games)

#3 Cult of the Lamb | Nintendo Switch, Xbox Series X/S, PlayStation 4/5, PC

Deze game is eigenlijk een aantal verschillende soorten in een. Je moet je eigen sekte opbouwen en vechten tegen verschillende vijanden. Het is dus soms een bouwgame, terwijl het op het andere moment een roguelike is.

Het mooiste aan deze indiegame is misschien wel de stijl. Nog nooit heb ik zo’n schattige sekte gezien.

Cult of the Lamb Games
Wat schattig! (Afbeelding: Devolver Digital)

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen