Alles wat je wil doen ter voorbereiding op de Elden Tree-uitbreiding

Games Rik Claessen 22 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Het immens populaire Elden Ring krijgt een uitbreiding. En om die te kunnen spelen, moet je aardig wat zaken op orde hebben.

Eindelijk is daar dan de gigantische uitbreiding van het toch al megalomane Elden Ring. Fans (en wij eigenlijk ook) kunnen niet wachten om Shadow of the Erdtree te gaan spelen. Elden Ring is een van de beste games van afgelopen jaren en deze DLC moet het alleen maar beter maken.

Kopen, downloaden en spelen. Appeltje eitje zou je zeggen. Helaas, vrijwel niets is appeltje eitje in Elden Ring. Want tenzij je een of andere gamegod (of een goudvis) bent, is Elden Ring gewoon een hartstikke lastig spel. En zelfs om überhaupt de DLC te kunnen spelen, zul je je aardig in het zweet moeten werken. Dit is wat je allemaal moet doen voordat je Shadow of the Erdtree in Elden Ring kunt spelen.

Dit is wat Shadow of the Erdtree toevoegt aan Elden Ring

De uitbreiding van Elden Ring is een grote toevoeging aan het spel. Het voegt niet alleen nieuwe wapens, vijanden en eindbazen toe, maar zelfs een compleet nieuwe map waar je kunt spelen. Daarmee pakt FromSoftware, de ontwikkelaar van het spel, flink uit.

Ook is de verhaallijn in de uitbreiding erg belangrijk om meer te snappen van de macabre wereld van Elden Ring. Tuurlijk, je hoeft eigenlijk niks te snappen van de lore en achtergrondinfo om het spel te spelen. Maar juist omdat er zo veel details, beschrijvingen en informatie te vinden is in de wereld, voelt Elden Ring zo uitgebreid.

Elden Ring
Elden Ring (Afbeelding: Bandai Namco)

Verder worden er een aantal kleine, maar toch leuke dingen toegevoegd. Zo krijg je dadelijk nog meer keuze uit verschillende kapsels, de inventory van spelers krijgt een update en hier en daar worden wat bugs en foutjes opgepoetst. Dus ook als Shadow of the Erdtree niet gaat spelen, wordt Elden Ring van deze update alleen maar beter.

Wat moet je doen om de Elden Ring-uitbreiding te spelen?

Wie had gehoopt dat het zo simpel was als de uitbreiding kopen en downloaden, heeft het helaas mis. Er zijn een aantal verplichte zaken die je op orde moet hebben in Elden Ring om Shadow of the Erdtree überhaupt te kunnen spelen. Daarnaast zijn er nog een paar optionele dingen die van harte worden aangeraden.

Versla Radahn en Mohg

Je hoeft gelukkig niet het volledige spel hebben uitgespeeld om Shadow of the Erdtree te kunnen spelen. Wel moet je de eindbazen Radahn en Mogh hebben verslagen om toegang te krijgen tot de nieuwe content. Zijn dat gewoon willekeurige eindbazen? Nee, vooral Mogh is van groot belang voor het verhaal van de uitbreiding.

Mogh heeft namelijk Miquella ontvoert, een personage dat centraal staat in de uitbreiding. Deze schurk houdt haar gevangen in een ei. Dit ei is tevens het toegangspunt voor de nieuwe wereld van de uitbreiding. Wanneer je toch in de buurt van Mogh bent: nergens in het spel kun je zo efficiënt runes krijgen als bij deze eindbaas in de buurt. En die runes komen ontzettend van pas in de uitbreiding.

Alles wat je wil doen ter voorbereiding op de Elden Tree-uitbreiding
(afbeelding: FromSoftware)

Lees je in in de achtergrondinformatie of Miquella

Dit is niet per se verplicht, maar dit wordt zelfs door de makers van het spel sterk aangeraden. Wie het verhaal van Elden Ring een beetje volgt, weet dat het personage van Miquella erg vaak wordt genoemd. Toch spreken of zien we haar nooit.

Daar gaat waarschijnlijk verandering in komen in de uitbreiding. Wie van meer diepgang houdt in zijn spellen, zal deze extra informatie een hele nieuwe laag aan het spel toevoegen. Bovendien staan de spellen van FromSoftware er om bekend om interessante en zelfs spannende ‘lore’ te hebben.

Ontdek Volcano Manor

Helaas gaat uitbreiding niet over eenhoorns en regenbogen. In het sombere verhaal van Shadow of the Erdtree staat godslastering centraal. De Erdtree wordt tenslotte geassocieerd met licht, en je zult in de schaduw moeten vechten, mogelijk na de vernietiging van de Erdtree. Volgens de trailer is de grote schurk van de uitbreiding een godslasterend slangachtig wezen.

Deze slangachtige wezens hebben een sterke verbintenis aan Volcano Manor, een gebied in Elden Ring. Om alvast in de sfeer van de uitbreiding te komen, en mogelijk zelfs wat details te bestuderen, zou een bezoekje aan dit gebied niet verkeerd zijn. Bovendien zijn er een aantal spannende, en ietwat kwaadaardige, quests te vinden in dit gebied.

Alles wat je wil doen ter voorbereiding op de Elden Tree-uitbreiding
(afbeelding: FromSoftware)

Verzamel de beste gear

Elden Ring-fanaten zijn het er over eens: je kunt het beste tussen level 120 en 150 zijn voordat je de uitbreiding gaat spelen. Dat is er om er voor te zorgen dat je niet binnen enkele minuten al je controller door de kamer smijt uit frustratie. Ook worden er bepaalde wapens en uitrusting aangeraden om de Shadow of the Erdtree zo toegankelijk mogelijk te maken.

Het staat je uiteraard volkomen vrij om je eigen uitrusting te kiezen, maar fans zijn het vooral eens over deze builds:

  • Intelligence: Moonveil Katana of de Wing Of Astel, gecombineerd met de Rock Sling sorcery
  • Strength: wapens als Great Stars of de Greatsword
  • Faith: Blasphemous Blade, een wapen dat vijanden ook nog eens in brand zet
  • Dexterity: Bloodhounds Fang en Uchigatana
  • Arcane: Naginata of Star Fists

Grote man achter topgame Elden Ring gaat de game zelf niet spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen