Grote man achter topgame Elden Ring gaat de game zelf niet spelen

Games Jelle van Es 28 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Elden Ring is één van die games waar gamers naar uitkijken. Het is de nieuwe titel van FromSoftware, waar Hidetaka Miyazaki de grote man is. Maar hij is zelf niet van plan om de game te gaan spelen.

Dat laat hij weten tegenover het gamesmagazine Edge, waarbij deze website de quotes heeft gedeeld. Niet omdat hij denkt dat Elden Ring een matige game gaat worden die zijn tijd niet verdient. Maar meer omdat hij zoveel tijd in de ontwikkeling van de game heeft gestoken, waardoor het nooit de ervaring kan brengen zoals andere gamers die ervaren.

Elden Ring gaat eigen game niet spelen

Volgens Miyazaki is dat de standaard die hij hanteert met de games die hij zelf maakt, zoals Elden Ring. Hij stelt dat de ervaring nooit dezelfde kan zijn als de gemiddelde gamer. Als ontwikkelaar weet hij namelijk hoe alles in elkaar zit en mis je dus een beetje de verrassing in een game. Dus hij is van plan om zijn eigen game over te slaan. Maar mocht hij toch in een gekke bui zitten en hem alsnog spelen, dan zou het in zijn eigen een titel zijn die bijna als de ideale open wereld game geldt. Althans, zoals hij het zich voorstelt. Het is een wereld die uitnodigt om echt op verkenning te gaan. En als je ergens iets ziet, dat je dan ook daadwerkelijk die kant op kan gaan om er te komen. Of dat je ergens komt en je opeens een draak tegenkomt die je in de pan wil hakken.

Elden Ring
Elden Ring (Afbeelding: Bandai Namco)

Dat zijn dus de elementen die je in Elden Ring vindt. Maar omdat hij dus alles al weet, zou het niet zo leuk zijn voor Miyazaki. Dat is een beetje hetzelfde als een schilder die na het afmaken van zijn schilderij er niet van kan genieten. Buiten die uitspraak laat de ontwikkelaar weten dat er veel tijd is gestoken in de wereld. Overal waar je komt zou iets te doen zijn en daardoor voel je echt de voldoening van wanneer je tijdens je avontuur iets ontdekt.

Nog even wachten

Het is alleen nog wel even wachten op Elden Ring. De game staat gepland voor 25 februari en is onder andere hier te scoren. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze preview.

Elden Ring Preview: dit wordt dé game van begin 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen