Ondanks alle problemen verkocht Cyberpunk 2077 dit jaar erg goed

Games Jelle van Es 28 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Cyberpunk 2077 moest één van de topgames van 2020 gaan worden. Maar Toen de game uit werd gebracht, zat hij vol met bugs, waardoor gamers veel mogelijkheden kregen om de game terug te sturen en geld terug te krijgen.

Ondanks al die problemen, wist Cyberpunk 2077 dit jaar nog altijd goed te verkopen. Althans, op Steam. En dat is op zich niet heel erg gek, want de pc-versie van de game was op zich nog best goed te doen.

Cyberpunk 2077 verkoopt goed

Valve, het bedrijf achter Steam, heeft heel wat statistieken naar buiten gebracht. En daar zien we onder andere welke games goed zijn verkocht. Exacte cijfers worden er niet gegeven, maar wel zie je dat games in verschillende categorieën worden gezet. De hoogste categorie is platinum. Daarin zien we games als GTA 5, Dead by Daylight en Battlefield 2042. Vervolgens krijg je gold met titels als FIFA 22, It Takes Two en Forza Horizon 5. Cyberpunk 2077 bevindt zich in de zogenaamde zilveren categorie. Het is dus zeker niet de best verkocht game, maar beter dan de meesten hadden verwacht.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 (Afbeelding: CD Projekt)

Want op deze manier is dus duidelijk geworden dat Cyberpunk 2077 in 2021 ongeveer net zo goed is verkocht als games als Civilization VI, Age of Empires IV en Resident Evil Village. Dat zijn natuurlijk niet de echte knallers wanneer het op pc-gaming aankomt, maar als je bedenkt dat er zo enorm veel problemen met de game zijn geweest, is het toch wel opvallend.

Next-gen versie in de maak

Ondanks alle problemen wil de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077 het nog niet opgeven. Er komen nog altijd wat verbeteringen aan en het is de bedoeling dat we ergens in 2022 een nieuwe versie van de game krijgen. Die game moet dan goed gebruik gaan maken van de mogelijkheden die de Xbox Series X en de PlayStation 5 te bieden hebben. Ook The Witcher 3 krijgt een next-gen upgrade.

Cyberpunk 2077 op next-gen? Dit is wanneer het gaat gebeuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen