Deze Koreaanse serie stormt de populariteitslijst binnen op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 27 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Elke week staat er wel een onbekende naam in de populariteitslijst van Netflix. Dit keer weet een Koreaanse serie een plaats te veroveren.

Koreaanse series en films weten in rap tempo terrein te veroveren. Het was een grote verrassing dat Parasite als eerste niet Engelse-titel een Oscar wist te veroveren voor Engelse film. Een paar maanden geleden maakten we kennis met Squid Game, wat de populairste Netflix-serie ooit is.

Koreaanse series op Netflix

Na Squid Game kwamen nog een aantal andere bijzondere Koreaanse series voorbij. Zo scoort ook Hellbound goede kritieken. Nu weet weer een nieuwe titel de populariteits-top 10 te bestormen. We hebben het natuurlijk over The Silent Sea.

Dat The Silent Sea langzaam naar boven klimt is niet zo heel raar. In de serie zien we onder andere twee bekende gezichten uit Netflix terug. Een van de rollen is voor Gong Yoo die de The Salesman speelde in Squid Game. Ook zien we in de Netflix-titel Heo-Sung-tae terug. Hij was deelnemer 101 in Squid Game, oftewel de slechterik.

Dit is The Silent Sea

The Silent Sea is wel compleet anders dan Squid Game. Deze nieuwe Netflix-serie speelt zich af in de ruimte. Daar heeft een groep astronauten 24 uur om een missie te klaren op de maan waar de overlevingskansen op zo’n 10 procent liggen. Als ze daar aankomen ontdekken ze echter een verlaten onderzoeksfaciliteit die bolstaat van de geheimen.

The Silent Sea is sinds 24 december te zien op Netflix. De eerste mensen hebben al hun cijfer achtergelaten op filmsite IMDb. Daar scoort de serie op dit moment een 7,1, wat niet slecht is, maar ook niet heel groots. Veel sites hebben de serie (nog) niet gerecenseerd. Ready Steady Cut deed het wel en gaf de serie vier sterren. Zij noemen de serie: “Een overvloed aan menselijke emoties en een analyse van onze tekortkomingen.”

De serie bestaat uit acht afleveringen en is nu te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen