WANT Awards 2022: de 3 beste games volgens hoofdredacteur Mark Hofman

Games Mark Hofman 30 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Het einde van het jaar nadert in sneltreinvaart. De redactie van WANT heeft het afgelopen jaar weer enorm veel genoten van de films, series, games en technologie die hen om de oren vloog. Maar wat waren de absolute toppers van het afgelopen jaar? Hoofdredacteur Mark Hofman schijnt zijn licht op de beste games.

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat 2022 niet helemaal in het teken stond van games. Uiteraard zijn de nodige nieuwe games gespeeld, maar persoonlijk heb ik me voornamelijk beziggehouden met titels op Xbox Game Pass. Niet alles was nieuw, maar ik heb me toch echt vermaakt. Ook met titels die we dit jaar voor het eerst zagen.

WANT Awards 2022: de beste games volgens Mark

Dat brengt me bij het derde eindejaarslijstje van 2022. Na mijn persoonlijke favoriete films en uitmuntende series is het nu tijd om licht te schijnen op mijn favoriete spelletjes van het afgelopen jaar. Een lijstje waar ik persoonlijk best wel trots op ben.

#1 Pokémon Scarlet & Violet | Nintendo Switch

Pokémon is voor mij dé reden dat er een Nintendo Switch in huis is. De games hebben mijn jeugd gemaakt en zorgen voor een bak nostalgie waar ik enorm van kan genieten. De komst van Scarlet & Violet is voor mij persoonlijk dus een feestje.

Voor mij persoonlijk is het een heerlijk gevoel om weer aan een nieuw avontuur te beginnen en een Pokémon te kiezen waarmee je dit kan doen. Het verzamelen van verschillende monstertjes, het samenstellen van een ijzersterk team en de nodige frustratie die daar bij komt kijken zorgen voor een voldaan gevoel.

Pokémon Scarlet & Violet voldoet aan die eisen, zonder het echt compleet hetzelfde aan te pakken als eerdere delen. Waar je doorgaans acht gymleiders moet verslaan en de nodige zijsporen volgt, speel je in de game drie verhaallijnen door elkaar. Naast de gymleiders is het ook de taak om Team Star ten val te brengen en om gigantische Pokémon te ontdekken en te verslaan. Een ideale combinatie die de open wereld waar jij je in begeeft genoeg kleur geeft.

Er zitten zeker wat problemen in Pokémon Scarlet en Violet, maar het drukt voor mij de pret niet. Ik ben persoonlijk nog weinig bugs tegengekomen en verlies mezelf compleet in de wereld. Exact wat games als deze moeten doen.

Pokémon Scarlet Violet
(Afbeelding: Nintendo)

Catch ‘m all

#2 God of War Ragnarok | PlayStation 5

God of War Ragnarok is volgens velen één van de beste games van het jaar en ik sluit me daar volledig bij aan.

Het is geen geheim dat het spel ontzettend goed in elkaar zit. De grafische aspecten van de titel zijn uiterst indrukwekkend. Het maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die de PlayStation 5 anno 2022 aan games biedt.

Het verhaal is machtig, de gameplay is top en elk moment met de titel zorgt ervoor dat je alles in het leven heel even kan vergeten. Klinkt misschien een beetje problematisch, maar het is een genot.

Fan van Fallout op Prime Video? Deze games krijgen ook films en series
(Afbeelding: Sony Interactive Entertainment) (Afbeelding: Sony Interactive Entertainment)

#3 Xenoblade Chronicles 3 | Nintendo Switch

Eerlijkheid gebiedt met te zeggen dat Xenoblade Chronicles 3 mijn eerste ervaring met de franchise is geweest. Hoewel de game voor de Nintendo Switch me het gevoel geeft dat ik iets heb gemist in mijn leven, laat het ook zien dat er nog zoveel te ontdekken is.

Xenoblade Chronicles 3 is wel zo’n typische game waar je wel echt even aan moet wennen. Je krijgt in het begin zo ongelofelijk veel informatie op je kanus, dat je even niet weet waar je het zoeken moet.

Gelukkig is dat een onderdeel dat snel verandert. Het wennen aan de stijl, de gameplay en alle mogelijkheden is zo voorbij. De start van het ultieme plezier op de Nintendo Switch.

Wanneer deze eenmaal heeft plaatsgevonden is het genieten geblazen. Je tilt jezelf in een verhaal en een gameplay waar je jezelf niet meer uit wil halen. Ontdek het voor jezelf, zou ik zeggen en wellicht wil je de andere games ook proberen.

Xenoblade, Games
Booyah (Afbeelding: Nintendo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen