WANT Awards 2022: de 5 beste tech-producten volgens WANT-redacteur Jeroen Kraak

Tech Jeroen Kraak 30 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Het einde van het jaar nadert in sneltreinvaart. De redactie van WANT heeft het afgelopen jaar weer enorm veel genoten van de films, series, games en technologie die hen om de oren vloog. Maar wat waren de absolute toppers van het afgelopen jaar? Redacteur Mark Hofman schijnt zijn licht op de beste tech van het jaar.

2022 was een mooi jaar voor tech. We hebben niet echt heel revolutionaire technologie gezien, maar we zagen wel een flink aantal goede producten verschijnen in het land. Maar wat vond ik nou mijn drie beste gadgets. Ik vertel het je.

WANT Awards: 2022: de beste tech van het jaar

Dit jaar was natuurlijk het moment dat de Google Pixel officieel naar Nederland kwam. De telefoon was al in het buitenland te gebruiken en via wat omwegen in Nederland te krijgen, maar nu is het dus officieel. Daarnaast kwamen er nog veel meer producten. Wat te denken van al die opvouwbare gadgets

Ik vertel je hier wat mijn topaankopen zijn:

#1 AirPods Pro 2 | Apple

In oktober was die er dan eindelijk: de AirPods Pro 2. De vernieuwde versie van de beste oortjes van Apple. Voor mij was het dan ook de tijd om over te stappen van AirPods 2 naar de Pro 2. Zoals je ziet, de 3 en de eerste Pro liet ik aan me voorbij gaan. Het was voor mij de juiste tech-keuze.

De AirPods 2 zit boordevol met kwaliteit. Wat een geluidskwaliteit! Maar iets wat vooral indruk op me maakt is de noise cancelling. In oktober had ik de oortjes voor het eerst ingedaan in het vliegtuig. Ik hoorde echt helemaal niets meer.

Maar ook de transparantiemodus is echt een goede toevoeging. Het geluid om je heen wordt gefilterd zodat je een stuk minder hoort. Als mensen tegen je praten hoor je ze wel. Ook op de redactie gebruik ik ze dan ook veel. Voor mij is het echt een topaankoop geweest.

AirPods Pro 2 krijgt deze nieuwe functies vanaf nu
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

#2 FreeBuds Pro 2 | Huawei

Ook op de tweede plaats qua tech staan voor mij oortjes, maar dit keer van Huawei. Ik mocht deze voor WANT grondig uittesten en ik werd er heel blij van. Als ik de nieuwe AirPods Pro niet had gekocht, waren dit zeker mijn nieuwe oortjes geweest.

Muziek luisteren met deze oortjes is echt fantastisch. Echt alles hoor je. De kleinste trilling in de stem of de zachtste slag op de trom, je hoort het allemaal.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af waarom ik dan niet deze oortjes gebruik in plaats van de AirPods Pro. Dat is eigenlijk best simpel uit te leggen. Ik gebruik een iPhone als persoonlijke telefoon en daarmee werkt de AirPods Pro beter. De FreeBuds Pro 2 gebruik ik dan weer op mijn laptop en mijn Android-toestel.

Huawei Freebuds Pro 2
Huawei Freebuds Pro 2. (afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

#3 C1 OLED | LG

Goed, eigenlijk is dit een beetje valsspelen qua tech. De C1 kwam namelijk uit in 2021, maar ik kocht hem in 2022. Ik zet ‘m vooral in de lijst om te laten zien dat het soms echt een goed idee is om een ouder model te kopen. Vooral bij televisies waarbij de verschillen qua specs niet groot zijn, maar het prijsverschil wel.

Voor mij is de C1 mijn eerste OLED, en wauw wat een verschil. Waar ik vroeger een soort lichtwaas zag op een LED-televisie bij donkere beelden, is het nu ook gewoon echt donker. Het zorgt echt voor topbeeld.

Daarnaast ben ik ook een echte gamer en daar maakt de televisie ook echt een verschil. Er is amper lag en met HDMI 2.1 ben ik in staat om games met een hogere framerate te spelen. Het is dan ook echt een plezier om te gamen op deze televisie.

LG C1 OLED tech gadgets
LG C1 OLED. (Afbeelding: LG)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen