Waarom er flink gespeculeerd wordt over een nieuwe Harry Potter-film

Films & Series Jeroen Kraak 30 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Harry Potter is een van de populairste filmfranchises die er is. Waar we het nu moeten doen met Fantastic Beasts, lijkt binnenkort de bebrilde tovenaar zelf weer terug te komen naar het witte doek.

De Harry Potter-films zijn stuk voor stuk geweldig. Ze zitten vol spanning, magie en natuurlijk schattigheid. Hoe anders gaat het met Fantastic Beasts. Die films zijn zeker niet slecht, maar de echte magie ontbreekt. Dat zorgt voor een mogelijk drastische koersverandering bij Warner Bros. Discovery.

Harry Potter maakt een comeback?

Fantastic Beasts moet een filmserie van vijf worden. Er is echter nu flinke twijfel of die vijf wel gehaald gaan worden. Alles hangt af of Warner Bros. Discovery tevreden is met de inkomsten van het derde deel: The Sectrets of Dumbledore. Pas dan wil het bedrijf beslissen over vier en vijf. De studio kijkt nu weer naar Harry Potter zelf.

Volgens WDW Pro en Valliant Renegade denkt Warner Bros. nu flink na over een reboot van het originele verhaal. Het wil de originele films mogelijk opnieuw uitbrengen maar dan met een nieuwe cast en de nieuwste filmtechnieken.

Fantastic Beasts 3 HBO Max
“Weet jij toevallig, wanneer?” (Afbeelding: Warner Bros.)

Verschillende opties

Dit zijn geruchten dus het is de vraag of het ook echt gaat gebeuren, en zo ja: wanneer. Er gaan ook verhalen dat Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav juist graag Harry Potter and the Cursed Child op het witte doek wil. Dit verhaal moet zich afspelen na de Deathly Hallows-films.

Het is niet raar dat Warner Bros. Discovery kijkt naar de Harry Potter-franchise. Het is de afgelopen jaren een belangrijke bron van inkomsten geweest. Het is daarnaast ook de ideale mogelijkheid om meer mensen naar streamingdienst HBO Max te trekken.

Hoe verder met Harry Potter?

Het lijkt dus nog niet echt heel duidelijk welke kant Warner Bros. Discovery uit wil met de Harry Potter-Franchise. Er gaan ook al een lange tijd geruchten over een speciale serie die gemaakt wordt voor streamingdienst HBO Max. Over dat project is het echter al een lange tijd stil.

Het is dus de vraag om welke koers Warner Bros. gaat kiezen. Als eerste zien we in ieder geval Hogwarts-game. Het is interessant om te zien hoe dat het gaat doen en misschien nog meer deuren opent voor de franchise. Die game verschijnt op 10 februari.

De streamingdienst die je alle Harry Potter-films laat bingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen