WANT Awards 2022: de 3 beste series volgens redacteur Dennis Mons

Pop-Culture Dennis Mons 30 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Het einde van het jaar nadert in sneltreinvaart. De redactie van WANT heeft het afgelopen jaar weer enorm veel genoten van de films, series, games en technologie die hen om de oren vloog. Maar wat waren de absolute toppers van het afgelopen jaar? Redacteur Dennis Mons dook op vele series op Netflix, Apple TV+ en Disney+ en dit waren zijn toppers.

Tijd, waar haal ik het vandaan? Er is té veel te doen en té veel te zien. Maar tijd heb ik zeker vrijgemaakt om Netflix, HBO Max, Apple TV+ maar zeker ook Disney+ leeg te plukken. En sommige series waren mijns insziens écht fenomenaal.

Netflix en Disney+ hadden de beste series van 2022

Zonder enige twijfel heb ik de meeste tijd ‘verdaan’ op Netflix. Maar nieuwkomer SkyShowtime had ook een pareltje. Toch is het Disney+ die voor mij als winnaar uit de bus komt. Hier mijn drie favoriete serie van dit jaar:

#3 Severance op Apple TV+

Dit is er een die ik niet in eerste instantie in het vizier had. Mark (gespeeld door Adam Scott) leidt een team van kantoorwerkers waarvan de herinneringen chirurgisch zijn verdeeld tussen hun werk en persoonlijke leven. Als een mysterieuze collega buiten het werk verschijnt, begint een reis om de waarheid te ontdekken over hun banen. Severance is zonder enige twijfel een van de beste series op Apple TV+.

#2 Star Trek: Strange New Worlds

Zoals gezegd is SkyShowtime een nieuwkomer op de streamingmarkt, en had meteen een paar fantastische series in de aanbieding. Als groot sci-fi-fan was ik dan ook benieuwd naar de ‘nieuwe’ Star Trek-serie. Die stelde zeker niet teleur. Strange New Worlds combineert ouderwetse Star Trek met de wat meer bombastische nieuwe films en series. Een absolute aanrader dus, zeker als je een Trekkie bent.

star trek strange new worlds
Make it so! (Afbeelding: Paramount)

#1 Andor op Disney+

Laten we vooropstellen: dat geneuzel over of je een Trekkie of een Star Warsian (is dat een woord?) bent: je kan prima van beide houden. Edoch komt voor mij Andor dit jaar als winnaar uit de bus. Het is de voorloper van de film Rogue One, maar die hoef je niet gezien te hebben om deze serie te waarderen.

Hoewel het vooral draait om Cassian Andor (gespeeld door Diego Luna), is het vooral een kijkje in de keuken van de Empire. Voor sommigen was er een tekort aan ruimteschepen en ‘pew pew pew’, maar dat vond ik juist heel sterk. Politiek geneuzel! Qua Star Wars-universum is dit een vreemde eend in de bijt en dat was wel even nodig!

Al met al dus weer prima mijn tijd nutteloos besteed, maar met heel veel plezier. Wat waren jouw favoriete series dit jaar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen