WANT Awards 2022: de 3 beste films volgens redacteur Jeroen Kraak

Films & Series Jeroen Kraak 30 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Het einde van het jaar nadert in sneltreinvaart. De redactie van WANT heeft het afgelopen jaar weer enorm veel genoten van de films, series, games en technologie die hen om de oren vloog. Maar wat waren de absolute toppers van het afgelopen jaar? Redacteur Jeroen Kraak vertelt van welke films hij echt blij wordt en komt daarbij op HBO Max uit.

Dit filmjaar was enerverend. We mistten wel een echte toptitel, maar dat betekent niet dat er echt helemaal niets te zien was. Ik heb niet alles gecheckt, maar ik heb wel van een aantal titels kunnen genieten. Hier komen ze.

HBO Max, Disney+ en SkyShowtime hebben beste films van 2022

Dit jaar van films voelde voor mij een beetje als een tussenjaar. Waar de ene na de andere grote serie uitkwam, bleef het qua films wat meer achter. Misschien heeft dat juist te maken met alle streamingdiensten die uitkomen, maar dat is een discussie voor later.

Benieuwd naar mijn top 3? Hier komen ze.

The Batman | HBO Max

Ik moet toegeven dat ik meer in team Marvel zit dan team DC. Toch is mijn beste film een echte topper op HBO Max die het nieuwe tijdperk van DC inluidt.

The Batman op HBO Max is niet echt een Batman-film zoals we die de laatste jaren kennen. We gaan wat meer terug in de tijd. Onze held is vooral een vleermuis die er alles aan doet om een seriemoordenaar op te sporen. Daarnaast zien we ook veel meer van de man achter het masker. Wat beweegt Bruce Wayne om Batman te worden.

Daarvoor moet Robert Pattinson een flink compliment krijgen. Batman is een van de moeilijkste rollen om te spelen omdat er hoge verwachtingen zijn. Pattinson doet het op zijn eigen manier en doet het zeer goed. Hij is geloofwaardig en zet een krachtige en empathische Batman neer.

De nieuwe Batman-wereld wordt fantastisch neergezet en Warner Bros. heeft al een aantal spin-offs aangekondigd die op HBO Max zullen verschijnen. Ik kan niet wachten.

Top Gun: Maverick | Sky Showtime

Net zoals collega Dennis Mons ben ik ook niet de grootste Tom Cruise-fan. Acteren kan hij natuurlijk wel heel goed. Het goede aan Top Gun: Maverick is dat het je echt meeneemt naar die vibe van de vorige film. Het is een echt eerbetoon aan het origineel. Zo moet een sequel zijn.

Goed, het verhaal is niet hoogstaand. Kom op: een basis die je alleen kunt bombarderen met een oud toestel en een belachelijke route? De beelden zijn wel fenomenaal en de luchtgevechten zijn fantastisch uitgewerkt. En dan heb ik het nog geen eens over de flashbacks naar de eerste film.

Zelf vond ik het leuk dat ik de film in het vliegtuig heb gekeken toen ik ergens boven de oceaan was. Door de lichte turbulentie voelde het net als een 4D-bioscoop. Dat maakte de ervaring erg speciaal.

Thor: Love and Thunder | Disney+

Ja, mijn lijst scheelt op dit niet echt heel vergeleken met mijn collega Mark Hofman. Wellicht komt het doordat wij dezelfde slechte smaak van humor hebben dat Thor: Love and Thunder in de top 3 hebben staan.

Thor: Love and Thunder is heel toegankelijk. Disney en Marvel willen duidelijk een kant op dat er voor ieder wat wils is in het MCU. Dat betekent dat sommige titels gewoonweg niet meer bij elke Marvel-fan zal passen. Dat is even wennen, maar biedt wel kansen.

Ik heb zelf genoten van de film en op sommige momenten echt veel te hard moeten lachen. Ik ga nog steeds elke keer stuk om de geiten en zelfs de scène met alle goden bij elkaar deed me gniffelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen