WANT2See: 5 nieuwe series en films die je dit weekend echt niet mag missen

Pop-Culture Jeroen Kraak 10 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Het weekend komt er weer aan en dat is het ideale moment om een film of serie aan te zetten op Netflix, Videoland, HBO Max of een van de andere streamingdiensten. Wij vertellen je welke titels je echt niet mag missen.

We hebben inmiddels zoveel streamingdiensten dat we bijna niet meer weten wat we moeten kijken. Gelukkig helpen wij je een handje op weg. Wij zetten de tofste nieuwste titels op Netflix, Videoland, HBO Max en de rest op een rij zodat je niets mist.

Nieuw op Netflix, Videoland en HBO Max

Deze week komt er weer flinke lading nieuwe films en series naar de streamingdiensten. Zo keert een heel bekende serie terug voor een tiende seizoen op Videoland en geeft Netflix fans van Idris Elba een bijzonder cadeau.

Luther: The Fallen Son | Netflix

Luther was een van de populairste series op Netflix en dat is natuurlijk hartstikke terecht. De serie gaat over de gelijknamige briljante detective in Londen. Hoewel je de serie kent van Netflix, is deze tegenwoordig te vinden op HBO Max.

De nieuwe spin-off komt trouwens wel gewoon op Netflix. In deze film kan Luther een onopgeloste moord niet uit zijn hoofd zetten. Hij ontsnapt uit de gevangenis om een sadistische seriemoordenaar op te sporen.

Real Madrid: Until the End | Apple TV+

Tegenwoordig lijkt elke grote voetbalclub wel een eigen serie te hebben. Het begon natuurlijk bij Sunderland ‘Til I Die op Netflix en de All or Nothing-reeks op Amazon Prime Video. Zo heeft nu zelfs Feyenoord een eigen serie op Disney+.

Natuurlijk kan Real Madrid niet achterblijven. Het is een van de grootste clubs ter wereld. Apple TV+ mag een kijkje in de keuken nemen van de Gálacticos. Het resultaat daarvan zie je vanaf dit weekend op de streamingdienst.

The Blacklist (Seizoen 10) | Videoland

Al negen seizoenen lang draait The Blacklist om een van de meest gezochte misdadigers in de VS: Raymond Reddington. In de finale van seizoen 9 zagen we hoe onderzoeken naar de moord op Liz en Cooper in elkaar overlopen en uitkomen bij dezelfde gemeenschappelijke vijand: Marvin.

Terwijl hij wordt gearresteerd helpt hij Wujing om te ontsnappen die ook nog eens The Blacklist meekrijgt. Hoewel seizoen 1 tot en met negen ook op Netflix staan, komt de serie als eerste naar Videoland.

MH370: The Plane That Disappeared | Netflix

Het verdwijnen van vlucht MH370 is nog steeds een van de grootste mysteries in de luchtvaart. Van het een op het andere moment verdween het vliegtuig van de radar. Sinds 2014 zijn er slecht 34 brokstukken gevonden die linken naar het verdwenen toestel.

Echte duidelijkheid hebben de nabestaanden nooit gehad, omdat een groot gedeelte van het toestel nooit is gevonden. Netflix duikt nu dieper in de verdwijning met een speciale documentaire over dit mysterie. Komt er eindelijk schot in de zaak?

Perry Mason (seizoen 2) | HBO Max

Perry Mason is een echte ouderwetse detectiveserie op HBO Max. Alles zit hem tegen. Hij heeft een laag inkomen, een mislukt huwelijk en een oorlogsverleden. In het eerste seizoen onderzoekt hij een verdwijning van een kind.

Maanden na die ontvoering raakt Perry in een zaak die een grote samenzwering zal blootleggen. Dat doet hem nadenken over wat het echt betekend om schuldig te zijn. Het tweede seizoen van de serie is nu te zien op HBO Max.

The Mandalorian: 5 easter eggs uit de eerste aflevering van seizoen 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen