WANT2SEE: horror op Netflix, Videoland neemt hackers onder de loep

Films & Series Jeroen Kraak 10 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Weet je niet meer wat je moet kijken? Wij helpen je door de tofste nieuwe titels van deze week op een rij te zetten. Zo hoef je niets meer te missen. Dit kun je verwachten op Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max en Netflix.

Er zijn inmiddels tig streamingdiensten actief in Nederland. Of het nu HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video, of Videoland is: ze hebben elke week allemaal wel weer nieuwe series en films. We snappen dan ook dat je de weg helemaal kwijtraakt.

Gelukkig maken je vrienden van WANT het je veel makkelijker. WANT-redacteur Jeroen Kraak zet voor jou de grootste titels op een rijtje, zodat je helemaal niets hoeft te missen.

Series en films op Amazon Prime, Netflix en Videoland

Ook deze week staan de streamingdiensten vol met interessante series en films. Zo gaat Amazon Prime Video dieper in op de zaak Detroux uit de jaren ’90 en duikt Videoland in de wereld van de internetcriminelen. En Netflix? Die bereidt zich alvast voor op Halloween met een bijzondere film.

Avenue 5 (seizoen 2) | HBO Max 11 oktober

Tijd om de toekomst even voor de geest te halen. In plaats van een luxe cruise ergens op de oceaan, doen de rijkaards dit in de ruimte op een ruimteschip. Dit schip heet Avenue 5 en staat onder leiding van kapitein Ryan Clark.

Een cruise van een paar weken verandert in eentje van drie jaar door een incident. Dat zorgt voor veel onrust onder de passagiers en bemanning. Het legt veel oppervlakkigheden bloot in de manier waarop het schip wordt bestuurd. Gelukkig valt er ook genoeg te lachen in deze komedie in de ruimte.

Ik Weet Je Wachtwoord | Videoland | 13 oktober

Daniel Verlaan is tech-journalist bij RTL Nieuws en hij heeft al verschillende grote onthullingen op zijn naam staan. Hiervoor duikt hij vaak dieper het dark web in. Dat doet hij opnieuw voor een nieuwe documentaireserie op Videoland.

In de 3-delige serie op Videoland neemt hij je mee in de schimmige wereld van online criminaliteit. Van het dark web tot ransomeware en van online shaming tot hacking.

The Curse of Bridge Hallow | Netflix | 14 oktober

Het is oktober, de bladeren aan de bomen veranderen langzaam van kleur. Het betekent ook dat Halloween eraan komt en dus kunnen we de nodige horror verwachten. Een beproefd recept is om dat te mengen met komedie.

Netflix probeert dat met The Curse of Bridge Hollow. Een tienermeisje laat per ongeluk een ondeugende geest vrij tijdens Halloween. Versieringen komen tot leven en richten een verwoesting aan. Zij moet samenwerken met haar vader om de vernietiging van de stad voorkomen. En laat hun relatie nou niet optimaal zijn.

Shantaram | Apple TV+ | 14 oktober

Deze nieuwe Apple TV+-serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gregory David Roberts. Apple noemt het een hoopvol filmisch liefdesverhaal dat is gekoppeld aan een spannend episch avontuur.

In de serie volg je de voortvluchtige Lin Ford die wil verdwalen in het chaotische Bombay van de jaren ’80. Alleen in een onbekende stad wortelt hij om de problemen waarvoor hij vlucht te vermijden. Nadat hij valt voor een raadselachtige vrouw moet hij kiezen tussen vrijheid en liefde.

Als Je Ons Kunt Horen | Amazon Prime Video | 16 oktober

Op 20 oktober 1996 trokken honderdduizenden mensen door Brussel in de Witte Mars. De Belgische bevolking toonde toen massaal haar onvrede, verontwaardiging, zelfs woede over de wijze waarop het land het dossier van een toen verdwenen en vermoorde meisjes behandelde.

Exact een kwarteeuw later blikken de makers van deze serie terug op deze historische gebeurtenissen in de vierdelige reeks Als Je Ons Kunt horen. Deze is te zien op de streamingdienst.

Als je Ons Kunt Horen Netflix Amazon Prime Video
Deze serie blikt terug op de zaak Detroux. (Afbeelding: Amazon)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen