House of the Dragon: waarom jij je schrap moet zetten voor de volgende aflevering

Films & Series Jeroen Kraak 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon is een van de grote hits van dit moment op HBO Max. Toch gaat het volgende week pas echt los als we de maker mogen geloven. Zij licht een tipje van de sluier op.

Na een aantal jaar en een slecht einde van Game of Thrones, zijn we weer helemaal terug in Westeros. Zowel fans als critici zijn lovend over House of the Dragon. Toch waren de afgelopen afleveringen vrij rustig. In aflevering negen gaat het echter helemaal los.

Het vervolg van House of the Dragon

Episode director Geeta Patel onthult aan Entertainment Weekly al iets van wat we kunnen verwachten en dat belooft veel goeds. Ze noemt de aflevering die je deze week kunt zien op HBO Max ‘de kalmte voor de storm’.

Aflevering acht van House of the Dragon staat volgens Patel in het teken om de inzet voor episode negen en tien zo hoog mogelijk te maken. Alles moest zo dramatisch mogelijk overkomen.

House of the Dragon: “Ik poepte echt in mijn broek op de eerste dag”

Aflevering acht belangrijk

Om dat voor elkaar te krijgen is volgens Patel veel werk nodig. “We hadden constant vergaderingen en gingen door de scènes met een driedubbele en soms zelfs viervoudige controle om te zorgen dat de touwtjes zo strak mogelijk werden getrokken totdat ze op het breekpunt waren.”

Aflevering acht staat pas sinds vandaag online op HBO Max, dus we gaan je helemaal niet vertellen wat er is gebeurd. Dat moet je zelf maar zien. Wel spraken wij eerder met showrunner Ryan J. Condal over House of the Dragon. Hij vond aflevering acht een van de belangrijkste om te maken.

House of the Dragon HBO Max
Kijken als een koning. (Afbeelding: HBO Max)

Lange tijd bezig voor HBO Max

Het was voor Condal dan ook niet een heel makkelijke taak om de HBO Max-serie tot een succes te maken: “Het maken van House of the Dragon duurt een lange tijd. Elke keer komt er een laagje bij. De ene keer is dat het geluid en de andere keer de special effects.

Zo werk je stap voor stap naar het eindresultaat. Je ziet je tekst op een blad papier echt tot leven komen. In totaal duurde het 240 dagen om alles op te nemen en daarna nog 6 maanden postproductie.”

Wil je zelf nog meer weten over de HBO Max-serie. Lees dan het hele interview Ryan J. Condal hier. We mogen van hem dan ook heel veel verwachten van een tweede seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen