Warner Bros. brengt in 2022 weer alle films naar de bioscoop

Films & Series Jeroen Kraak 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het coronavirus heeft het filmlandschap volop veranderd. Toch gaat Warner Bros in 2022 weer terug naar het oude normaal.

Weet je nog dat je vroeger naar grote films in de bioscoop kon? We zijn het bijna allemaal vergeten door de coronacrisis. Toch moet het weer snel mogelijk zijn als er tenminste versoepelingen komen. Filmstudio Warner Bros kijkt weer vooruit naar 2022. Al hun films zullen dan weer in de bioscoop verschijnen, al geldt er wel een kortere exclusiviteit, meldt Deadline.

Warner Bros-films nu nog op HBO Max

Nu pakt Warner Bros het anders aan vanwege de coronacrisis. Nu brengt het films op de release zowel naar de bioscoop (waar het mogelijk is) en naar haar eigen streamingdienst HBO Max. Dat zal het alleen dit jaar doen, want volgend jaar moeten deze eerst exclusief in de bioscoop verschijnen. Deze periode is wel korter dan voorheen. Eerst was dat nog 90 dagen, maar dat wordt in 2022 45 dagen. Daarna kan het alsnog naar een streamingdienst komen.

Dit jaar komt Warner Bros. met een aantal topfilms. Zo zagen we eerder al Wonder Woman1984 en komen later dit jaar nog Gozilla vs. Kong, Mortal Kombat, The Suicide Squad, Dune en The Matrix 4. Deze verschijnen dus ook op HBO Max.

Overeenkomst met bioscoopketen

Het nieuws over bioscoopreleases komt nadat Warner Bros. een nieuwe deal heeft gesloten met Cineworld, de op een-na-grootste bioscoopketen van de wereld. De deal staat ook niet op zich. Eerder sloten Paramount en Universal al een zelfde soort overeenkomst voor haar topfilms.

Disney kijkt nog hoe het na de coronacrisis verder wil. Het bedrijf experimenteert al met een soort premium-programma. Zo kwamen Mulan en Raya and the Last Dragon meteen op streamingdienst Disney+ in plaats van naar de bioscoop. Wel moesten leden die de film wilden zien extra betalen.

Bioscopen vs streamingdiensten

Door de coronacrisis zien de filmmaatschappijen nog meer belang in eigen streamingdiensten. Zo hebben naast Disney en Warner Bros ook Paramount (Paramount+) en NBCUniversal (Peacock) een eigen streamingdienst. Op Disney na zijn deze diensten nog niet verkrijgbaar in Nederland. De bedrijven hebben echter wel plannen om naar Europa uit te breiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen