Call of Duty-spelers opgelet: lekker veel XP scoren dit weekend

Games Jelle van Es 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Een potje Call of Duty is vaak leuk. Of je nu met je vrienden losgaat in Warzone, Zombies afmaakt in Black Ops: Cold War of gewoon de multiplayer speelt. En aan het einde van zo’n potje scoor je dan XP waarmee je nieuwe dingen vrijspeelt.

Soms krijg je bij Call of Duty te maken met een dubbel XP-weekend. En raad eens hoe laat het is? Nou ja, dat weet ik niet, want dat hangt af van wanneer je dit leest, maar feit is wel dat je dit weekend een dubbel XP-weekend hebt.

Dubbele XP in Call of Duty

Het dubbele XP-weekend begint aankomende vrijdag en gaat dan door tot en met maandag. Tenzij je op het PlayStation-platform speelt. Vanwege een deal met Activision kun je op die spelcomputers een dag eerder beginnen met het dubbele XP-weekend en dus vanaf donderdag om 18 uur in de avond al extra snel grinden. En de XP geldt dus voor alle pijlers binnen de huidige Call of Duty-game. Je krijgt dubbele XP voor het spelen van de game, maar ook dubbele XP voor je wapens en de battle pass. Op alle fronten zul je dus sneller omhoog gaan en dat geeft misschien net wat meer motivatie om toch nog even een extra potje te spelen.

De kans is groot dat we na dit dubbele XP-weekend te maken krijgen met een content-update. We zitten namelijk halverwege het tweede seizoen van Call of Duty en dat is voor de ontwikkelaar het moment om met wat nieuwe content te komen. Eerder werd al duidelijk dat de Zombies-mode Outbreak voorzien zou gaan worden van een nieuwe map. Maar de kans is redelijk groot dat het daar niet bij blijft. In het verleden zagen we halverwege het seizoen diverse veranderingen en verbeteringen.

Warzone de volgende

Wat dat betreft zijn we wel benieuwd naar wat de ontwikkelaar met Call of DUty: Warzone wil gaan doen. In Verdansk zie je op steeds meer plekken zombies opduiken en zijn er geruchten dat we aan het einde van dit seizoen afscheid nemen van de map. Wellicht dat dit het moment gaat zijn dat we daar meer van gaan zien.

Zombies veroveren gebied in Call of Duty: Warzone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen