Watch Dogs Legion’s multiplayer komt volgende maand eindelijk uit

Games Jelle van Es 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Watch Dogs Legion is één van de grote gamereleases van vorig jaar. De game was zeer de moeite waard, zoals je in onze review kan lezen. Toch ontbrak er nog iets aan, maar dat wordt binnenkort rechtgezet.

We hebben het dan over de multiplayer van Watch Dogs Legion. Die had eigenlijk redelijk snel na de release beschikbaar moeten zijn, maar door diverse problemen werd die uitgesteld. Nu heeft Ubisoft laten weten dat je er over een week of twee alsnog mee aan de slag kan.

Watch Dogs Legion multiplayer komt er aan

Op 9 maart moet de multiplayer voor Watch Dogs Legion dan alsnog gaan verschijnen. Dat is dus een maand of drie na de oorspronkelijke planning van december 2020. Maar goed, liever een modus die goed werkt dan dat hij wordt gelanceerd met allemaal bugs en je gillend wegrent. In de multiplayer-modus van de game heb je de mogelijkheid om met vier vrienden tegelijkertijd los te gaan in Londen. Daarbij zijn er diverse city events, kun je mee doen aan challenges en wordt er gesproken over zogenaamde zij-activiteiten. De onderstaande trailer geeft je een idee van wat je zoals kunt verwachten van de game.

Het verhaal in de multiplayermodus staat los van het singleplayer-verhaal. Op die manier maakt het dus niet uit hoe ver je bent gekomen in de singleplayer-ervaring. Uiteindelijk is het mogelijk om te levelen en op die manier nieuwe vaardigheden vrij te spelen. Tijdens de coöperatieve missies in Watch Dogs Legion is het zaak om goed samen te werken om je doelen te halen. Dat kun je met twee tot vier spelers gaan doen. Ook heb je Tactical Ops, waarbij je er vooral flink op los moet knallen. Als één iemand daarbij wordt afgemaakt, dan moet je de complete missie opnieuw moet doen. Dat is dus alleen voor de echte doorzetters.

Tegen elkaar

Er gaat ook een Player-vs-Player-modus komen voor de multiplayermodus van Watch Dogs Legion. Het gaat om Spiderbot Arena. Dat is een soort robotwars, waarbij je met je bot in een arena geplaatst wordt en andere bots moet afknallen. Een grappige afwisseling ten op zichte van de standaard gameplay.

[REVIEW] Watch Dogs Legion: een game waarin veel is te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!