WhatsApp werkt aan heerlijke tablet-functie voor zijn Android-app

Apps Mark Hofman 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Al jaren behoort WhatsApp tot de populairste applicaties voor iPhone en Android, maar een tabletversie bleef tijden uit. Voor dat laatste besturingssysteem is hij er inmiddels wel en wat dat betreft is er een functionaliteit waar we enorm blij mee kunnen zijn.

De tabletversie van WhatsApp krijgt een heerlijke Split View-functie waardoor deze eindelijk optimaal te gebruiken is. Gebruikers die het geluk hebben toegang te krijgen tot het betaprogramma kunnen hem nu uit de Google Play Store halen.

WhatsApp komt met dé tablet-functie

In november 2022 verscheen er een nieuwe betaversie van WhatsApp, die de applicatie eindelijk zijn langverwachte tablet-ondersteuning gaf. Helaas was de versie echter nog niet geoptimaliseerd voor grotere beeldschermen, waardoor het gebruik alles behalve ideaal was.

Volgens WABetaInfo, die het nieuws als eerste brengt, is de nieuwe Split View-functie een game-changer te noemen. Hierdoor kunnen gebruikers twee secties binnen de applicatie voor Android tegelijkertijd zien en gebruiken. Naast een overzicht van al je gesprekken, kun je tegelijkertijd dus ook een gesprek open hebben staan.

Voorheen was het zo dat een gespreksvenster het volledige scherm in beslag nam, waardoor Android-gebruikers alles behalve optimaal naar hun andere gesprekken konden gaan. Gelukkig lijkt deze update, in ieder geval voor betatesters, dat probleem op te lossen.

Wanneer de functionaliteit wordt uitgerold voor alle WhatsApp-gebruikers is op dit moment nog niet bekend.

Een e-reader is een ideaal om mee te nemen op vakantie.
De berichtendienst. (Afbeelding: WhatsApp & Unsplash / Bewerking: WANT)

Omstreden beslissing zorgt voor actie

Het nieuws komt een dag nadat duidelijk werd dat WhatsApp actie gaat ondernemen vanwege een omstreden beslissing. In 2021 ontstond er flinke verwarring toen de gebruiksvoorwaarden van de applicatie wijzigden en gebruikers buiten de app werden gesloten als ze deze niet accepteerden.

Vervelend, want de voorwaarden waren alles behalve optimaal. Zo moest je als gebruiker akkoord gaan met het feit dat alle informatie van WhatsApp direct met Facebook gedeeld zou worden. Een beslissing waardoor het bedrijf achter de app de wind van voren kreeg.

Gelukkig lijkt het zijn les, met een beetje druk van de Europese Unie, geleerd te hebben. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je daar in onderstaand artikel alles over:

Hoe WhatsApp actie onderneemt vanwege omstreden beslissing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen