WhatsApp werkt nog altijd aan de mogelijkheid om berichten te bewerken

Tech Mark Hofman 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoewel WhatsApp nog altijd één van de populairste applicaties voor zowel Android als iOS is, moet het bedrijf erachter hard werken om zijn platform relevant te houden. Zo is het niet alleen bezig met het doorvoeren van verbeteringen, maar ook het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Of beter gezegd: functionaliteiten die concurrenten als iMessage bijvoorbeeld ook hebben.

Het gerucht dat WhatsApp al tijden bezig is met een functionaliteit om berichten te bewerken, net zoals bij iMessage mogelijk is, gaat al tijden rond. Desondanks verscheen de functie nog niet en bleef het opvallend stil. Tot nu.

WhatsApp kijkt naar iMessage voor nieuwe functionaliteit

Als er één platform is dat ons alles kan vertellen over WhatsApp en waar het bedrijf mee bezig is, dan is het WABetaInfo wel. De redactie pluist iedere testversie van zowel de iOS- als Android-app tot in den treuren uit om alle in’s en out’s te ontdekken.

Middels deze weg komen we er ook achter dat WhatsApp, nadat het al lange tijd niets meer van zich liet horen op dit gebied, druk bezig is met de ontwikkeling van de iMessage-functionaliteit. Hierbij gaat het om de mogelijkheid om berichten, nadat je ze verzonden hebt, te bewerken.

Eerder introduceerde WhatsApp al de mogelijkheid om verzonden berichten, binnen afzienbare tijd, te verwijderen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ontvanger. De persoon in kwestie ziet in dit geval niet de inhoud van het bericht, maar wel dat er iets verdwenen is. We kunnen ons voorstellen dat hetzelfde geldt voor bewerkte berichten.

WhatsApp, iOS, Android, apps
(Afbeelding: WABetaInfo)

Old School Cool

Naast het feit dat WhatsApp druk bezig is met het ontwikkelen van de iMessage-achtige functionaliteit, werkt het achter de schermen ook aan de comeback van een interneticoon.

Gisteren schreven we al over de functie die de ouderwetse nieuwsbrieven weer in de schijnwerpers moet zetten. Benieuwd naar dat hele verhaal? Je leest het hieronder:

WhatsApp gaat Old School Cool en geeft nieuwsbrieven hun comeback

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen