Zo stel je een aparte achtergrond in bij een WhatsApp-gesprek

Apps Jeroen Kraak 2 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

In WhatsApp is het nu mogelijk om een gepersonaliseerde achtergrond in te stellen per gesprek. Zo doe je dat!

WhatsApp heeft regelmatig nieuwe updates. Het moet de dienst nog beter en makkelijker maken. Deze week kreeg de app een nieuwe update waarbij gehoor werd gegeven aan de wens van vele gebruikers. Deze is nu zowel op iOS als Android beschikbaar.

Je eigen achtergronden kiezen in WhatsApp

WhatsApp is natuurlijk al heel makkelijk, maar soms wel erg onpersoonlijk. Je kon wel een nieuwe achtergrond voor alle gesprekken invoeren, maar deze was overal hetzelfde. Je kon geen aparte achtergrond per gesprek invoeren. Dat was erg onhandig, maar daar komt gelukkig een einde aan.

Het is natuurlijk leuk om een foto waarop je samen staat met iemand te gebruiken als achtergrond. Bovendien zorgt het ook dat er een veel voorkomende fout niet meer zo snel gemaakt wordt. Wie heeft het niet meegemaakt dat je een WhatsApp-bericht per ongeluk naar iemand anders stuurt, in plaats naar diegene waarvoor het bedoeld was. Het kan op sommige momenten zelfs voor gênante momenten zorgen.

Zo doe je dat

Zoals gezegd kan dat nu wel en wij gaan uitleggen hoe je dat precies doet. Het is namelijk simpeler dan dat je waarschijnlijk denkt.

Om gebruik te maken van een gepersonaliseerde achtergrond bij een WhatsApp gesprek, ga je naar de chat met die persoon of groep. Daar klik je op de naam en dan zie je er allerlei opties staan. Een daarvan is het roze icoontje met achtergrond en geluid. Die selecteer je.

Daar kun je kies een nieuwe achtergrond aanklikken. Naast de standaardachtergronden die WhatsApp biedt, kun je ook een eigen foto instellen. Daar kun je ook selecteren of de achtergrond moet bewegen. Vervolgens druk je op stel in en je bent helemaal klaar.

Het is niet de enige nieuwe functie die beschikbaar is bij de nieuwe update. Ook heeft whatsApp nu verschillende versies toegevoegd en is het nog makkelijker om stickers te zoeken. Tevens is het mogelijk om daarbij dark mode toe te passen. In dit artikel lees je er alles over.

Heb je de functie nog niet in WhatsApp, dan moet je naar Google Play of de App Store. Daar zal je zien dat je de app kunt updaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen