WhatsApp: jouw berichten gaan er straks iets anders uitzien

Apps Jeroen Kraak 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je een iPhone? Dan is WhatsApp waarschijnlijk de eerste app die je installeert. Binnenkort gaat die berichtendienst er anders uitzien.

Bijna iedereen die je kent gebruikt wel WhatsApp. Het is dan ook haast onmogelijk om de app niet op je telefoon te installeren. Al jaren ziet het uiterlijk er hetzelfde uit. Voor iPhone-gebruikers gaat het nu veranderen. Er komen subtiele wijzigingen in de app.

Een iets ander uiterlijk voor WhatsApp

WABetainfo speurt zoals altijd in de betaversies van WhatsApp en komt regelmatig nieuwigheden tegen. Deze keer zijn er aanpassingen aan het uiterlijk in de iOS-versie en de Android-versie van de berichtendienst. Deze gaat je waarschijnlijk wel opvallen. De tekstballonnen gaan er wat anders uitzien. Ze worden wat ronder en krijgen een nieuwe groene kleur. Dit zorgt ook voor meer contrast tussen de donkere en lichte modus.

Als je nog iets beter kijkt zie je dat de tekstballonnen in WhatsApp ook wat groter en moderner zijn. Deze komen niet uit het niets. Eerder was al bekend dat de berichtendienst werkte aan grotere foto’s en links in de chats.

WhatsApp nieuwe tekstballonnen
Zo ziet het er uit (Afbeelding: WABetaInfo)

Meer opties voor reacties

Het uiterlijk is niet het enige dat op dit moment wordt getest door WhatsApp. Ook de reacties op een bericht zullen wat op de schop gaan. Als je een reactie stuurt kun je meteen kiezen uit een emoji. Ook ziet nu iedereen wie er gereageerd heeft met welke emoji en is dat dus niet meer anoniem. Hiermee heeft de berichtendienst goed gekeken naar een andere Facebook-dochter: Instagram. Deze heeft een soortgelijk systeem.

Zoals gezegd is dit nog een betaversie van WhatsApp, dat betekent dat we deze niet meteen terugzien in de app. Eerst wordt de functie getest waarna het bedrijf uiteindelijk kiest of het de nieuwigheid wel of niet gaat toepassen in de app. Het lijkt dus wel waarschijnlijk dat deze functie uitkomt, alleen is de grote vraag wanneer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!