PlayStation 5: omstreden Horizon Forbidden West beslissing teruggedraaid

Afgelopen week was Horizon Forbidden West nogal in het nieuws. Het gaat waarschijnlijk één van de grootste games zijn die op de PlayStation 5 verschijnt.

Maar naast de PlayStation 5 komt Horizon Forbidden West ook nog uit op de PlayStation 4. Vorige week werd echter duidelijk dat het niet zo makkelijk zou zijn om de game te upgraden. Daar komt Sony gelukkig nu op terug.

Horizon Forbidden West-upgrade naar de PlayStation 5 toch mogelijk

In de eerste aankondiging kon je enkel Horizon Forbidden West upgraden van de PlayStation 4 naar de PlayStation 5 wanneer je de digtale collector’s edition had gekocht. Anders was de upgrade niet mogelijk. Het is een beetje een omstreden beslissing en is koren op de molen van Microsoft. Want bij die spelcomputers is het heel erg makkelijk om de upgrade te maken. Zonder dat je er extra kosten voor hoeft te maken. Gelukkig komt Sony nu terug op de eerste keuze

Horizon Forbidden West PS5
Horizon Forbidden West komt dus ook nog op de PS4 (Afbeelding: PlayStation)

Want op het PlayStation Blog komt men nu terug op de eerdere beslissing. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat games die dit jaar op de PlayStation 4 zouden verschijnen ook een gratis upgrade naar de PlayStation 5 krijgen. Maar Horizon Forbidden West komt nu pas in 2022 en daardoor zou de game anders zijn. Daar komt men nu dus op terug en het wordt mogelijk om ook voor die game een gratis upgrade door te voeren.

Daarna andere opties

Horizon Forbidden West kun je dus gratis upgraden naar de PlayStation 5. Maar voor toekomstige games die door Sony zelf worden uitgegeven zal dat niet meer het geval zijn. Games als Gran Turismo 7 en de nieuwe God of War kun je upgraden, maar dan gaat eht je wel tien euro kosten. Daarmee heb je dus nog altijd een mindere goede deal dan bij Microsoft. De kans is echter wel groot dat je halverwege 2022 daadwerkelijk zo’n spelcomputer in huis hebt en dus geen upgrade meer hoeft te doen.

Horizon Forbidden West krijgt geen standaard PlayStation 5-upgrade

Reageer op artikel:
PlayStation 5: omstreden Horizon Forbidden West beslissing teruggedraaid
Sluiten