Mercedes-Benz introduceert de gloednieuwe elektrische EQB

Elektrische auto's Mark Hofman 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De Tesla Model Y is sinds kort pas leverbaar in Nederland, maar krijgt het nu alweer voor de kiezen. De Mercedes-Benz EQB, een elektrische auto met plek voor zeven mensen, heeft het daglicht gezien.

De markt rondom de elektrische auto wordt steeds interessanter. Het blijft zich ontwikkelen en groeit langzaam maar zeker uit tot een strijdveld waarbij de consument als grote winnaar uit het gevecht kan komen. Zo is het antwoord van Mercedes-Benz op de Tesla Model Y uiterst interessants te noemen.

Mercedes-Benz introduceert de nieuwe EQB

De nieuwe Mercedes-Benz EQB, die eerder in China werd aangekondigd, zal eind dit jaar ook in Europa verschijnen. De elektrische auto heeft zoals gezegd plek voor zeven personen, al heb je dan wel een speciale uitvoering van de SUV nodig. Het standaardmodel biedt plek voor vijf passagiers.

Mercedes Benz EQB
De nieuwe elektrische auto (Afbeelding: Mercedes-Benz)

Naast meer ruimte zijn er ook op gebied van prestaties verschillen in de twee beschikbare versies van de Mercedes-Benz EQB. De één heeft een motorvermogen van 168kW waar de ander een vermogen van 215kW met zich meedraagt. Beide modellen hebben een actieradius van 419 kilometer en een 66,5kWh-accupakket. Die accu is thuis op te laden met een vermogen van 11kW, maar haalt aan de laadpaal een vermogen van 100kW.

Tot nu toe zijn dit de enige twee varianten van de Mercedes-Benz EQB, maar er zit nog meer in de pijplijn. Zo wil de autofabrikant bijvoorbeeld ook een model met een grotere actieradius op de markt brengen. Daarbij verschijnt er ook een versie met een maximaal laadvermogen van 200kW, maar die laat nog even op zich wachten.

Mercedes Tesla Model Y
Strak in het wit (Afbeelding: Mercedes-Benz)

Tesla Model Y

De nieuwe Mercedes-Benz EQB verschijnt later dit jaar en zal de concurrentie aangaan met de Tesla Model Y. Naast de elektrische auto van Tesla wordt ook het model van Volkswagen, de ID.4, uitgedaagd. Hoe goed de nieuwe Benz zich staande weet te houden zullen we pas rond het einde van dit jaar weten.

Audi e-tron GT: dé elektrische auto voor de echte liefhebber

De Mercedes-Benz EQB wordt vanaf oktober geproduceerd en moeten eind dit jaar verschijnen. Tegen die tijd zullen we ook meer te weten komen over de elektrische auto, zoals het prijskaartje ervan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen