WhatsApp geeft Android eindelijk wat iPhone al een jaar heeft

Apps Sebastien Hoek 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is begonnen met een test om spraakberichten om te zetten naar tekst op je Android telefoon. De functie komt een jaar na de introductie op iOS.

WhatsApp gaat het mogelijk maken om spraakberichten om te zetten naar tekst. De functie was al even beschikbaar in de betaversie voor de iPhone, maar komt nu eindelijk naar Android. De eerste gebruikers kunnen de functie ook echt testen.

Dat WhatsApp al langer de intentie had om de deze functie uit te rollen, zagen we in een eerdere beta-versie. De nieuwste update laat zien dat er weer wat stappen zijn gemaakt en dat gebruikers de functie ook daadwerkelijk kunnen testen. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd totdat het verder uitgerold wordt.

De nieuwe WhatsApp-functie waarop Android-gebruikers zich kunnen verheugen

Je hebt eigenlijk twee soorten WhatsApp-gebruikers. Degenen die alleen maar appen en degenen die overmatig spraakberichten sturen. De nieuwe WhatsApp-functie slaat een brug tussen beide gebruikers.

De functie maakt het mogelijk om ontvangen spraakberichten te lezen. Handig als je bijvoorbeeld in een volle trein zit, maar de informatie niet met de hele coupé wil delen.

(Afbeelding WABetaInfo)

Wereldtalen krijgen voorrang

De nieuwe WhatsApp-functie voor Android is voorlopig nog niet beschikbaar in het Nederlands. WhatsApp kiest ervoor om de functie eerst te testen in de meest gebruikte talen op het platform. Dit zijn Engels, Spaans, Portugees, Russisch en Hindi.

Opvallend genoeg staan Frans en Arabisch niet tussen de geteste talen. Dat is opmerkelijk, aangezien dit toch ook talen zijn die wereldwijd veel gesproken worden.

De iOS-versie van de software ondersteunt wel meerdere talen. Het zal dus wachten zijn op de volgende Android-update om te zien welke talen dan worden toegevoegd.

WhatsApp probeert de functie ook zo veilig mogelijk te maken. De functie wordt opgeslagen op je apparaat en maakt gebruik van end-to-end encryptie.

iPhone-gebruikers lopen tegen dit irritante WhatsApp-probleem aan
(Afbeelding: Unsplash)

Concurrent Telegram biedt de spraak-naar-tekst al langer aan voor zijn gebruikers. Alleen zit de functie wel verborgen achter een betaalmuur.

Wanneer deze functie daadwerkelijk op iOS en Android beschikbaar komt, is momenteel nog niet bekend. Wij kunnen in elk geval niet wachten!

Waarom is mijn WhatsApp opeens groen in plaats van blauw?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen