WhatsApp wordt net zo veilig als iMessage

Apple rmens 26 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp gaat zijn beveiliging flink uitbreiden en komt binnenkort met end-to-end-encryptie voor chats, groepsgesprekken en WhatsApp Call. De populaire chat-app die wereldwijd een miljard gebruikers heeft, wordt daardoor net zo veilig als iMessage en FaceTime.

De sterke versleuteling wordt in een van de volgende updates geactiveerd. In taalbestanden die vrijwilligers gebruiken om WhatsApp te vertalen zijn al teksten opgedoken die uitleggen end-to-end-encryptie doet.

Momenteel geen versleuteling op iOS

Bij end-to-end-encryptie wisselen verzender en ontvanger een unieke encryptiesleutel uit waardoor noch WhatsApp noch een derde de berichten kan inzien. Momenteel gebruikt WhatsApp op iOS geen versleuteling en op Android is het nog erg beperkt. De versleuteling wordt binnenkort op iOS, Android en Windows Phone 10 geactiveerd.

Klik/tap voor groter.

WhatsApp gaat gesprekken automatisch versleutelen en geeft een waarschuwing als end-to-end-encryptie niet mogelijk is. Dit kan voorkomen wanneer een apparaat een oudere versie van WhatsApp draait. Bij groepsgesprekken wordt ook getoond of deelnemers encryptie ondersteunen. De versleuteling is per contact te controleren met een unieke code.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen