Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp fixt eindelijk grootste ergernis bij spraakberichten

WhatsApp werkt momenteel aan een nieuwe en zeer handige functie, waarmee een grote ergernis opgelost wordt. Gebruikers krijgen namelijk de beschikking over een optie waarmee ze een spraakbericht eerst zelf kunnen beluisteren, voordat ze hem naar iemand anders sturen.

Op dit moment is het zo dat wanneer je een spraakbericht opneemt en wil versturen, dat direct gebeurt wanneer je de knop voor het opnemen loslaat. Je kunt de opname ook even vastzetten, zodat je de microfoonknop niet ingedrukt hoeft te houden. In dat geval verstuur je het bericht door op de verzendknop te drukken.

WhatsApp werkt aan handige functie

De website WABetaInfo heeft in de broncode van de communicatiedienst ontdekt dat WhatsApp werkt aan een alternatieve manier van spraakberichten sturen. Uit de code blijkt namelijk dat je middels een nieuwe functie het bericht eerst nog even kunt beluisteren, voordat je hem de wereld in gooit en andere mensen daarmee confronteert.

Mocht je tijdens het luisteren ontdekken dat je misschien iets geks gezegd hebt of is duidelijk dat je niet goed verstaanbaar bent (door wind of muziek), dan kun je besluiten dat spraakberichtje niet te versturen. Je kunt de opname wissen en vervolgens een nieuw bericht inspreken, dat wel aan je eigen kwaliteitsnormen voldoet.

Irritaties opgelost

Het is nu al mogelijk een opname voor het sturen te beluisteren. Maar dan moet je een opname buiten WhatsApp om maken, die beluisteren en vervolgens via de app versturen. Dat is best irritant natuurlijk, aangezien het gewoon veel gemakkelijker kan. Daarom is het goed om te zien dat hieraan gewerkt wordt.

WhatsApp maakt met nieuwe update deze handige functie nog beter

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe functionaliteit beschikbaar is. De bèta is eveneens nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Er wordt achter de schermen druk aan gewerkt, dus misschien heeft die nog wat tijd nodig. Laten we hopen dat WhatsApp snel met meer nieuws over een update komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!