Without Remorse: veel actie maar weinig verhaal in Amazon Original

Reviews Jeroen Kraak 3 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Amazon Prime Video weet de laatste tijd een flink aantal grote titels binnen te halen. Zo ook Without Remorse. Toch betekent een enorm budget niet altijd een groot succes.

We zitten nog steeds middenin de coronacrisis. Dat betekent dat we nog steeds niets naar de bioscoop kunnen. Dat geldt overigens niet alleen voor ons, maar voor een groot deel in de wereld. Veel films worden dan ook uitgesteld om deze alsnog in de bioscoop te laten kunnen draaien. Andere filmmaatschappijen kiezen ervoor om hun productie te verkopen aan een streamingdienst. Dat zagen we eerder al bij Greyhound op Apple TV+. De makers van Without Remorse kiezen voor eenzelfde route naar Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video haalt grote titels binnen

Without Remorse is de tweede grote film die in plaats van eerst naar de bioscoop meteen naar Amazon Prime Video gaat. De streamingdienst wist de rechten te kopen van Paramount dat eieren voor haar geld koos. Hiervoor wist Prime Video al Coming 2 America binnen te halen.

Door het grote budget dat de Without Remorse heeft zijn de verwachtingen hooggespannen. Dat komt ook mede door de hoofdrolspeler. De makers wisten niemand minder dan Michael B. Jordan binnen te halen voor de rol van John Clark. Ook zijn er rollen voor Jodie Turner Smith en Jamie Bell.

Without Remorse geeft John Clark een gezicht

Maar een groot budget zegt natuurlijk niet alles. De film ziet er prachtig uit, maar het script is wat minder. De film gaat over John Clark, een Navy SEAL die de door van zijn vrouw probeert te wreken. Tijdens zijn zoektocht naar de daders komt hij achter een groot complot.

Clark ken je wellicht al uit de verhalen/films over Jack Ryan en de Rainbow Sif-games. Het is een zijpersonage dat nu eindelijk iets meer diepgang krijgt. Maar verwacht geen heel diep levensverhaal van de Navy SEAL.

Weinig verhaal veel actie

Als je de boeken van Tom Clancy kent, weet je dat het verhaal vaak goed in elkaar zit. Details maken dan ook echt het verschil. Helaas is dit in de film niet het geval. De makers gaan er dan ook heel snel doorheen. Tijdens het merendeel van Without Remorse zit je naar een actiescène flatgebouw te kijken die makkelijk veel korter had gekund. Het verhaal heeft dan ook wat amper om het lijf.

De actie in de film is dan wel weer top en Michael B. Jordan laat dan ook zien dat het gewoon een geweldig acteur is. Verwacht dus een enorme kogelregen, explosies en veel stealth. Wel merk je echt dat deze film is gemaakt voor de bioscoop, waardoor sommige scènes niet helemaal tot hun recht komen.

Without Remorse Amazon Prime Video
Michael B. Jordan als John Kelly. (Afbeelding: Nadja Klier/Paramount/Amazon Prime Video)

Without Remorse is een duidelijk startfilm, want er worden genoeg open lijntjes achtergelaten. Verwacht dus nog veel meer John Clark. Het meest logisch lijkt een stap naar een Rainbow Six-film, waar het personage ook in voorkomt. Als het verhaal dan ook nog eens beter wordt dan kan het net zoals de Tom Clancy-games op PlayStation en Xbox een heus succes worden.

Without Remorse

Amazon Prime Video

6 Score

Pluspunten

  • Goede actie
  • Michael B. Jordan
  • Mogelijk vervolg

Minpunten

  • Mager verhaal
  • Soms te eentonig

Wil je gewoon een keiharde actiefilm zien zonder veel poespas, dan ben je bij Without Remorse op het juiste adres. Wil je er een goed verhaal bij, dan kun je beter een andere film kiezen. Toch kijken we uit naar wat de makers nog meer gaan doen. Wij zitten wel te wachten op een Rainbow Six-film. Een titel die we nu vooral nog van de games kennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen