Android naar iOS: hoe je WhatsApp-gesprekken meeneemt in je overstap

Tech Sam Dille 9 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Niets is leuker dan het aanschaffen van een gloednieuwe smartphone. Maar dat betekent niet dat alles vlekkeloos gaat. Het is bijvoorbeeld best pittig om over te schakelen van een Android- naar een iPhone-apparaat. Vooral als je WhatsApp wil installeren.

Want hoe doe je dat zonder al je oude berichten kwijt te raken? WhatsApp heeft daar zelf een aantal handige trucjes voor. Maar die moet je maar net weten te vinden. Hier volgt een overzichtelijk stappenplan om je door het proces heen te helpen. Bedank ons later maar!

WhatsApp-gesprekken overzetten: zo doe je dat

Overschakelen van Android naar iPhone kan een uitdaging zijn. Gelukkig is er een gratis optie die binnen enkele minuten al je gegevens overzet. Binnen 7 korte stappen heb jij alle berichten overgezet. Veel succes.

Stap 1: download deze app

We beginnen makkelijk. Download de app Move to iOS op je Android-apparaat. Je vindt hem in de Google Play Store.

Stap 2: maak je WhatsApp up-to-date

Zorg er dus voor dat je de nieuwste versie van WhatsApp op je Android-apparaat hebt geïnstalleerd. Als je niet zeker weet of je de nieuwste versie hebt, kun je er makkelijk achter komen.

Zoek naar WhatsApp in de Play Store en check of je de optie hebt om de app te updaten. Kom je die optie tegen, dan moet je jouw applicatie dus nog even updaten.

Android naar iOS: hoe je WhatsApp-gesprekken meeneemt in je overstap
(Afbeelding: Google Play Store)

Als WhatsApp is opgefrist kun je aan de slag met de Move to iOS-app. Open de app je Android-apparaat en volg de instructies op het scherm.

Stap 3: voer de code in die op je iPhone staat

Als beide apparaten met hetzelfde Wifi-netwerk zijn verbonden, verschijnt er een pop-up met een code op je nieuwe iPhone. Voer deze meteen in op je oude Android-smartphone.

Deze code verbindt beide apparaten, om het overdrachtsproces te starten. Selecteer op het scherm voor overdrachtsgegevens ‘WhatsApp’ en tik op ‘Start’.

Stap 5: afmelden na de voorbereidingen

Nadat WhatsApp de gegevens heeft voorbereid voor export, moet je uitloggen bij WhatsApp op je Android-apparaat. Ga terug naar de app Move to iOS op je Android-apparaat en tik op ‘Doorgaan’.

Wacht vervolgens tot de gegevensoverdracht is voltooid. Zodra het klaar is, krijg je een melding in de app.

WhatsApp
Beetje rare plek om je telefoon te houden, mevrouw! (Afbeelding: Rachit Tank)

Stap 6: installeer WhatsApp op je iPhone

Nu kunnen we aan de slag op je gloednieuwe iPhone. Installeer de nieuwste versie van WhatsApp in de App Store.

Gebruik daarna je telefoonnummer om in te loggen. Zodra je bent ingelogd, klik je ‘Start’ om het overdrachtsproces te starten.

Stap 7: controleer de chats op WhatsApp

Als het overdrachtsproces klaar is, zou je al je WhatsApp-chats op je nieuwe iPhone moeten zien. Zie je de berichten niet, dan kun je het proces opnieuw uitvoeren. Dit doe je door opnieuw in te loggen bij WhatsApp op je Android-smartphone. De kans is groot dat de berichten daar nog bewaard zijn gebleven.

Was dit voor jou niet duidelijk genoeg? Dat begrijpen we natuurlijk. Probeer de gegevens dan over te zetten met hulp van onderstaande video.

WhatsApp werkt aan heerlijke tablet-functie voor zijn Android-app

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen