WhatsApp heeft eindelijk de ideale functie waarop je veel te lang hebt moeten wachten

Apps Jeroen Kraak 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is een van de apps die we het meest gebruiken op onze Android of iPhone. Het is een handige dienst om snel een bericht te schrijven. Dat wordt nu nog beter met de nieuwste toevoeging.

De afgelopen tijd zijn er veel nieuwe functies naar WhatsApp gekomen. Het zorgt ervoor dat we nog beter berichten kunnen versturen naar vrienden en familie. Toch is de nieuwste functie echt ideaal.

WhatsApp kijkt goed naar iMessage

Het liefst zou ik zelf alleen maar iMessage gebruiken, maar mijn vrienden en familie zitten nogal in het Samsung-kamp. Ik kan er dus voor kierzen om sms’jes te sturen, maar WhatsApp is natuurlijk veel handiger. Je deelt makkelijk foto’s, video’s en andere documenten.

Toch is er een ding wat mij vaak stoort. Ik typ mijn berichten op mijn telefoon vrij snel, maar op zo’n toestel heb ik de motoriek van zeehond op het land. Het lukt wel, maar echt heel soepl gaat het niet. Er zitten dan ook regelmatig foutjes in mijn berichten.

Bij sommige berichtendiensten, zoals iMessage, is het mogelijk om je berichten meteen te bewerken. Iets wat voor mij dus echt een grote redding is. Helaas was dit bij WhatsApp niet het geval waardoor ik continu een sterretje intik met verbeteringen. Iets wat dan weer irritant is voor mijn vrienden.

Gelukkig heeft WhatsApp daar eindelijk een oplossing voor. Het is vanaf nu mogelijk om berichten die je net hebt verzonden te bewerken. Let wel op, want dit geldt enkel voor een bepaalde tijd. Deze limiet ligt nu op 15 minuten, wat dus vergelijkbaar is met iMessage.

Berichten bewerken WhatsApp
Wat handig! (Afbeelding: WhatsApp)

Zo werkt het

Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe de nieuwe functie in WhatsApp werkt. Gelukkig ben ik de beroerdste niet en leg ik het je gewoon uit. Als je een bericht hebt verzonden, houd je het bericht lang ingedruk. Dan krijg je meteen opties te zien. Een daarvan is om het bericht aan te passen. Doe dit en je bent klaar. Simpel toch? De ontvanger kan zien dat het bericht is bewerkt.

Vanaf nu begint WhatsApp met de uitrol van de nieuwe functie. Volgens de berichtendienst kan iedereen binnen een aantal weken gebruik maken van de functie. Houd de app dus goed in de gaten.

Zo houd je ‘speciale berichten’ op Whatsapp op Android en iPhone volkomen geheim

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen