Google en Samsung gaan lekker, maar hoe zit het met de opvouwbare iPhone?

Smartphones Mark Hofman 15 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Nadat Samsung met de Galaxy Z Fold al jaren de toon weet te zetten voor de opvouwbare smartphone, kondigde Google deze week een pittige concurrent aan. De Pixel Fold maakt het spelletje bijzonder interessant, maar waar blijft Apple met zijn opvouwbare iPhone?

Hoewel we er officieel weinig over horen, stromen de wandelgangen al maanden vol met geruchten. Apple lijkt achter de schermen druk bezig te zijn met een antwoord op Google en Samsung, maar wat mag jij als consument verwachten?

Google en Samsung gaan hard: waar blijft de opvouwbare iPhone?

Als het op Apple-gebied aankomt, zijn er een aantal bronnen die we bijna blindelings vertrouwen. Analist Ming-Chi Kuo en DSCC CEO Ross Young zijn twee van die bronnen. Het is dus niet gek dat we op de informatie van beide mannen leunen als het op de opvouwbare iPhone aankomt.

Helaas hebben ze allebei niet echt fantastisch nieuws te melden over het project van Apple. Althans, als je niet kunt wachten om met een opvouwbare iPhone aan de slag te gaan dan. Hoewel het Amerikaanse bedrijf namelijk druk bezig is met het testen van de speciale smartphone, gaan we hem voorlopig echt nog niet zien.

Ming-Chi Kuo heeft onlangs bijvoorbeeld al laten weten dat Apple zijn opvouwbare iPhone minstens pas vanaf 2025 op de markt zal brengen. En daar hebben ze een pittig goede reden voor.

Apple richt zich eerst op de iPad

Hoewel bedrijven als Samsung en Google zich voornamelijk richten op de opvouwbare smartphone, lijkt Apple het verschil te willen maken in de tabletmarkt. Geruchten gaan namelijk rond dat het Amerikaanse bedrijf eerst de iPad een flexibele behandeling wil geven.

Apple, M2 iPad Pro
Stuk dunner dan die in Star Trek. (Afbeelding: Apple)

Hoe zo’n apparaat er precies uit komt te zien weten we nog niet echt, maar het kan zomaar eens de eerste stap zijn in de transitie van Mac naar iPad. Gezien de imposante specificaties van de Apple-tablet wacht men eigenlijk al tijden op het einde van de computer en de overstap op de tablet.

Door de iPad opvouwbaar te maken zou het dus het beste van beide werelden kunnen bieden. Een groter beeldscherm kan compacter verpakt worden, waardoor de functionaliteiten van een tablet uitstekend gecombineerd kunnen worden met een laptop. Een logische keuze, als je het ons vraagt.

Hoe ziet een opvouwbare iPhone er uit?

Hoe leuk de theorie achter een opvouwbare iPhone ook kan zijn, willen we natuurlijk graag weten hoe dit eruit zou komen te zien. Benadert Apple het concept hetzelfde als Samsung of doet het net iets anders?

Volgens de eerder genoemde bronnen test Apple op dit moment verschillende prototypes. Enerzijds kijkt het naar het concept van de Samsung Galaxy Z Flip en wil het dus zijn iPhone compacter kunnen maken. Maar anderzijds doet het ook onderzoek naar een iPad die om te vouwen is tot een iPhone.

Wat ons betreft is, zeker gezien de plannen om de opvouwbare iPad eerder uit te brengen, dat laatste een logischere stap. Al is Apple niet per se het bedrijf dat bekendstaat om logische keuzes. Zo zien we het bijvoorbeeld zomaar gebeuren dat het voor de eerste optie kiest, omdat de iPad/Mac-combinatie wellicht minder goed zal verkopen in dat tweede geval.

Al met al heeft Apple een hoop werk te verrichten en hebben wij als consument vooral veel geduld nodig.

Dit zijn de 10 beste Android-apps van mei 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen