Waarom fans Netflix opeens keihard willen boycotten

Pop-Culture Dennis Mons 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dat Netflix soms de stekker trekt uit een serie is een feit. Maar dit zorgt natuurlijk ook voor ophef. Sterker nog: fans van de serie Lockwood & Co zijn woedend en boycotten dan ook de streaminggigant.

Stel: je zit echt lekker in een nieuwe serie, zoals bijvoorbeeld fans van de bovennatuurlijke detectiveserie Lockwood & Co, en dan trekt Netflix de stekker eruit. En dat gebeurt al na één seizoen… Fans zijn enorm kwaad en ook wij zouden furieus zijn.

Netflix haalt de woede van Lockwood-fans op de hals

Het is ook in alle eerlijkheid onbegrijpelijk waarom Netflix dit doet. Lockwood & Co werd namelijk door zowel critici als fans absoluut de hemel ingeprezen.

Volgens bronnen van Variety was Netflix “zeer tevreden” met de reacties van het publiek op de televisieserie (met Ruby Stokes in de hoofdrol). De serie is overigens gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Jonathan Stroud.

Maar hoe goed de serie ook is; de kijkcijfers bleven achter. En waarschijnlijk daarom besloot Netflix er de brui aan te geven. Bijzonder spijtig, vinden veel critici. Zo ook de site Techradar die een interview deed met een deel van de cast van Lockwood & Co. In januari vertelden tv-maker Joe Cornish en de cast aan de site dat ze hoopten dat de mogelijke populariteit hen in staat zou stellen om het verhaal van Strouds romans voort te zetten. Helaas zal dat dus niet het geval zijn.

Fans willen de streaminggigant boycotten

Begrijpelijkerwijs heeft het onverwachte schrappen van Lockwood & Co een heleboel Netflix-gebruikers flink pissig gemaakt. Sterker nog, sommige mensen zijn zo over de zeik over de annulering van wéér een populaire serie, dat ze het platform boycotten. Abonnees, zoals de Twitter-gebruiker Maharharhar hieronder, hebben zelfs massaal Netflix-abonnementen opgezegd.

Lockwood & Co is dan ook niet de eerste ‘young adult’-serie die de das om wordt gedaan. Fate: The Winx Saga, First Kill, The Bastard Son and the Devil Himself, en The Babysitters’ Club zijn allemaal gedumpt in het afgelopen jaar. Gezien het genre is de annulering van Lockwood & Co dus geen totale verrassing.

Wat de achterliggende reden ook is voor het cancellen van Lockwood & Co: verstandig is dus anders. Netflix jaagt hiermee jongvolwassenen flink in het harnas. Het bedrijf riskeert namelijk dat ze deze doelgroep na het cancellen van zoveel shows voorgoed wegjaagt.

Koreaanse sci-fi-thriller op Netflix is de volgende Squid Game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen