LEGO maakt een bijzondere set van Pac-Man die je wil hebben

Pop-Culture Jeroen Kraak 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO heeft een aantal fantastische sets en daar komt vanaf vandaag weer eentje bij. Maak kennis met de nieuwe Pac-Man arcadekast.

Met LEGO kun je bijna alles maken. Je gebruikt je fantasie en begint met bouwen, of je kiest juist voor een van de sets die door het Deense bedrijf zelf zijn ontworpen. In die laatste categorie is nu een heel bijzondere set uitgekomen die ons nerd-hart veel harder laat kloppen.

LEGO komt met set van Pac-Man

Op de 43ste verjaardag van de legendarische game Pac-Man komt het nu met een heel bijzondere set. Met de steentjes bouw je een arcadekast waarop het spel te zien is. Helaas kun je niet zelf spelen, maar er zijn wel een aantal onderdelen die kunnen bewegen.

De nieuwe LEGO Pac-Man set bestaat in totaal uit 2.650 onderdelen. Het ziet eruit als een echte arcadekast en dus zijn ook knoppen aanwezig die je echt kunt bewegen en indrukken. Met het hendeltje aan de zijkant kunnen de figuren op het scherm bewegen. Daarnaast is er zelfs een sleuf om munten in te gooien. zoals je van een normale arcadekast bent gewend.

Het is zeker niet de eerste keer dat LEGO een set van een game uitbrengt. Zo heeft het sets rondom Mario en Luigi ontworpen en heeft het ook een model in het assortiment van Horizon: Zero Dawn, die je wellicht kent van de PlayStation 4.

Zo veel gaat die kosten

Daarnaast zijn LEGO en Pac-Man ook meer verwant aan elkaar dan dat je waarschijnlijk zal denken. De makers van de game hebben de gele kleur van het poppetje gekozen naar aanleiding van een steentje.

Lego arcadekast Pac-Man
Net echt. (Afbeelding: LEGO)

De nieuwe LEGO-set is vanaf 1 juni te bestellen voor VIP-leden. Op 4 juni mag iedereen die dat niet is er eentje kopen. Voor de set ben je via de officiële LEGO-winkel 269,99 euro kwijt.

LEGO komt met geniale Batman-set die onmisbaar is voor de echte fan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen