WhatsApp, Instagram en Facebook nog nooit zo populair tijdens oudejaarsavond

WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger zijn normaal gesproken al voor veel mensen onmisbare apps. Maar dankzij het coronavirus zijn we met z’n allen nog een heel stuk afhankelijker geworden. Zo was ook te zien tijdens oudejaarsavond.

Toen de klok twaalf uur had geslagen en het jaar 2021 officieel begon, gingen we helemaal los op de platformen van Facebook. Althans, dat is wat de cijfers van het bedrijf zelf laten zien.

WhatsApp, Facebook en Instagram tijdens oudejaarsavond

We hoeven weinig mensen te vertellen dat oudejaarsavond, geheel in stijl van 2020, afgelopen jaar toch een beetje anders gevierd werd dan normaal. Maar voor de mensen die daar nog over twijfelen komt Facebook met cijfers om het te bewijzen. Platformen Facebook Messenger, WhatsApp en Instagram zijn namelijk massaal gebruikt tijdens oudejaarsavond. Zo was het moment dat 2021 begon ook een piekmoment voor de apps van Facebook. En niet zo’n beetje ook.

WhatsApp wist bijvoorbeeld een gigantisch record te breken. Tijdens oudejaarsavond werd de applicatie namelijk 1.4 miljard keer gebruikt voor telefoontjes of videogesprekken. WhatsApp werd in zijn gehele bestaan nog nooit zo vaak gebruikt voor telefoontjes. Sterker nog: ten opzichte van dezelfde dag in 2019 werd de app voor 50% meer gebruikt. Poeh!

Facebook
De data van Facebook! (Afbeelding: Facebook)

Naast WhatsApp werden ook Facebook Messenger en Instagram ontzettend veel gebruikt. Zo werd dat eerste platform voornamelijk gebruikt om te bellen met groepen vrienden of familie. Een functionaliteit die twee keer meer gebruikt werd dan normaal gesproken. Iets dat overigens ook geld voor de live-uitzendingen op Instagram en Facebook zelf. Tijdens oudejaar gingen 55 miljoen mensen live om hun volgers een fijn nieuwjaar te wensen.

Populairste applicaties

Ondanks het feit dat de cijfers ontzettend hoog zijn is het uiteraard geen verrassing dat precies deze drie platformen ze behaald hebben. Zo is behoort WhatsApp tot een van de populairste apps van over de hele wereld. Niet heel gek dat er dus ook veel mensen zijn die uiterst geïnteresseerd zijn in nieuw functionaliteiten en handige tips.

Speciaal voor die mensen hebben we de content op de volgende pagina gemaakt. Een pagina die volledig gericht is op WhatsApp en alles wat de chat-app te bieden heeft!

Reageer op artikel:
WhatsApp, Instagram en Facebook nog nooit zo populair tijdens oudejaarsavond
Sluiten