WhatsApp voert veel gevraagde verandering nu echt door

Tech Wesley Akkerman 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De populaire berichtendienst WhatsApp voert eindelijk een veelgevraagde verandering door, waardoor gebruikers flexibeler kunnen zijn. Het is vanaf nu voor iedereen mogelijk chats te exporteren van Android naar iOS. Maar andersom is ook mogelijk, want je zou natuurlijk ook kunnen overstappen van iOS naar Android.

Het heeft jaren geduurd. Heel veel gebruikers hebben erom gevraagd. En er zijn heel veel bèta’s aan vooraf gegaan. Maar vanaf nu is het dus voor iedereen mogelijk chats over en weer te zetten tussen Android en iOS. Zo kun je dus gewoon overstappen, zonder dit dit een probleem hoeft te vormen voor je digitale leven.

WhatsApp-chats overzetten

Tenminste, voor een groot deel van je digitale, sociale leven. Want er zijn natuurlijk nog veel meer apps waarbij je je gegevens over wil zetten en helaas is dat niet in alle gevallen mogelijk. Maar in het geval van WhatsApp hoeft het dus geen probleem meer te vormen en kun je alles overzetten wat je wil, wanneer je wil.

WhatsApp gaat aan de haal met geliefde iPhone en Android-functie
Nieuw! (Afbeelding: WhatsApp & Unsplash / Bewerking: WANT)

Wanneer je je chats binnen de dienst wil overzetten van Android naar iOS, dan dien je wel aan enkele voorwaarden te voldoen. Op deze supportpagina legt de dienst dat zelf heel keurig uit. Je hebt in elk geval recente versies van Android en iOS nodig; beschik je daar niet over, dan vis je helaas dus toch nog achter het net.

Recente softwareversies downloaden

Het bedrijf gaat er dus wel vanuit dat je tenminste Android 5.0 of hoger hebt. Dat hoeft geen probleem te zijn, want heel veel toestellen draaien immers op Android 10, Android 11 of Android 12; en Android 13 is onderweg. Daarnaast moet je tevens beschikken over een iPhone die minimaal iOS 15.5 als softwareversie heeft.

Hoe het proces precies werkt, lees je dus via de bovenstaande link naar de supportpagina. Het kan zijn dat je je chats naar een cloudopslagdienst moet verplaatsen om het overzetten rond te krijgen. WhatsApp garandeert dat de dienst ook op dat moment nog steeds niet kan lezen wat je allemaal uitspookt tijdens het chatten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WhatsApp

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen