WhatsApp tilt appen op je iPhone op deze wijze naar een hoger niveau

Apps Wesley Akkerman 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Je kunt vanaf nu een update verwachten voor WhatsApp op je iPhone. Sommige updates brengen weinig dingen met zich mee om enthousiast van te worden, maar bij deze update is dat anders. Meta rolt namelijk onder meer Statusreacties uit naar de populaire berichtendienst op het platform van Apple.

Gebruikers hebben lang op die Statusreacties moeten wachten. Maar wanneer je versie 22.21.75 (of later) downloadt, dan is het toch echt zo ver. Je kunt dan eindelijk een reactie achterlaten op een Statusupdate, zonder daar een bericht aan te wijden. Voortaan kun je gewoon lekker reageren met een simpele emoji.

WhatsApp-update voor je iPhone

Als Instagram-gebruiker ben je hier misschien al bekend mee. Daar kun je namelijk al met emoji reageren op de verschillende Statusupdates die je vrienden plaatsen. Na het bekijken van de status veeg je een keer omhoog en laat je een emoji achter. De functie werkt op WhatsApp nagenoeg hetzelfde.

Statusreacties WhatsApp
De Statusreacties op WhatsApp (Afbeelding: WABetaInfo)

Dit is overigens niet de enige functionaliteit die WhatsApp toevoegt met de verse update (via WABetaInfo). Want je kunt voortaan ook een bellink maken binnen de tab voor het bellen. Met zo’n link kun je iemand uitnodigen voor een telefonisch gesprek op WhatsApp, zonder dat je nummers uitwisselt of iets dergelijks.

Verwijderde berichten terughalen

Daarnaast is het zo dat je een verwijderd bericht kunt terughalen. Sommige gebruikers klagen over het feit dat ze per ongeluk een bericht alleen voor zichzelf verwijderden. Met de nieuwste versie van WhatsApp kun je de fout herstellen. De knop ‘ongedaan maken’ staat dan voor een paar seconden in beeld.

Tot slot biedt deze versie van WhatsApp beheerders handige opties aan. Ze krijgen een melding op het moment dat iemand een groep verlaat. Ook kunnen ze berichten van andere mensen voor iedereen in de groep verwijderen. Nu maar hopen dat dit geen ongepaste of ongemakkelijke situaties gaat opleveren…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen