Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 2 nov 2021

WhatsApp maakt het leven van iPhone-gebruikers beetje gemakkelijker

De populaire communicatiedienst WhatsApp test nu verschillende functies in bèta, waardoor het leven van gebruikers een beetje gemakkelijker wordt. Het team achter de applicatie werkt aan een functie voor de iPhone, evenals een optie voor iedereen. Voornamelijk iPhone-gebruikers gaan er dus binnenkort op vooruit.

De berichtendienst test een nieuwe PiP-modus voor iPhone-gebruikers. PiP staat voor Picture-in-picture en laat je een video bekijken terwijl je ondertussen wat anders doet op je smartphone. Zo bekijk je bijvoorbeeld heel gemakkelijk video’s van diensten als Instagram, Facebook en YouTube binnen WhatsApp.

Bèta-updates voor WhatsApp

Die functionaliteit krijgt nu een toevoeging, namelijk een bedieningsbalk. Gebruikers kunnen straks de video gemakkelijker verplaatsen binnen de app. Ook komen er snelkoppeling in beeld, waarmee je verschillende dingen regelt. Denk dan aan de video bekijken in een volledig scherm en het afsluiten van het venster.

Whatsapp op de smartphone
Whatsapp op de smartphone (Afbeelding: Dimitri Karastelev / Unsplash)

Daarnaast werkt WhatsApp aan een nieuwe functie voor zowel Android- als iOS-gebruikers. De nieuwe functie laat je langer verstuurde berichten verwijderen voor iedereen. Toen de dienst die optie voor het eerst introduceerde, stond de teller op zeven minuten. Binnen die tijd kon je berichten voor iedereen verwijderen.

Berichten verwijderen voor iedereen

Later rekte WhatsApp die periode op tot een uur, acht minuten en zestien seconden. Maar nu test het bedrijf een optie met een ongedefinieerd tijdslimiet. Dat betekent dat je dus onbeperkt berichten verwijdert voor iedereen. Zo weet je zeker dat iemand niet meer beschikt over bepaalde berichtjes, tenzij die in een back-up staan.

Helaas weten we nog niet wanneer beide opties beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Aangezien WhatsApp de functies nu in bèta test, is de kans heel groot dat we er niet al te lang op hoeven wachten. Desondanks kan het nog wel een aantal weken duren, dus reken niet op een update binnen nu en een paar dagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Reageer op artikel:
WhatsApp maakt het leven van iPhone-gebruikers beetje gemakkelijker
Sluiten