WhatsApp laat je nog makkelijker reageren op berichten

Apps Jeroen Kraak 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is flink aan het klussen aan haar app. Binnenkort kun je nog makkelijker reageren op de berichten van je vrienden of familie.

Als je met je vrienden of familie appt doe je dat waarschijnlijk met WhatsApp. Hoewel er qua privacy betere alternatieven zijn, wint WhatsApp het vooral door zijn gebruiksgemak en het feit dat waarschijnlijk al je kennissen de dienst al gebruiken. Natuurlijk wil je dat het zo makkelijk mogelijk gaat. WhatsApp komt nu met een functie die daarvoor moet zorgen.

Nog makkelijker reageren via WhatsApp

WhatsApp is al een tijdje aan het sleutelen aan reacties in de app. Zo zagen we recent al shortcuts verschijnen om snel te reageren en was het ook al te zien wie er regeert op een reactie. Nu komt daar een nieuwigheid bij. Het moet nog simpeler worden om te reageren op de desktop.

WhatsApp
De nieuwe functie. (Afbeelding: WABetaInfo)

WaBetaInfo houdt alle nieuwigheden in WhatsApp in de gaten door in de beta’s te speuren. Dit keer heeft het een feature ontdekt bij de reacties. Het komt met een nieuwe manier van reageren. Zo zien we nu in het berichtenmenu ‘React to message’. Hoewel deze dus nieuw is, is het niet de snelste manier om te reageren. De knop naast het bericht werkt nog steeds sneller. Toch kan de nieuwe functie voor anderen juist fijner zijn.

Zoals gezegd is deze functie alleen nog beschikbaar in de beta-versie om te testen hoe deze werkt. Als alle problemen eruit zijn en als de makers het zien als een toevoeging, komt deze functie waarschijnlijk naar het grote publiek.

Bellen met WhatsApp voor iPhone-gebruikers binnenkort iets anders

Meer vernieuwingen

Overigens werkt WhatsApp aan flink wat meer veranderingen. Nou ja, afgelopen maand werd bekend dat de dienst een verandering wil terugdraaien. Zo zien we de mediabalk mogelijk weer terug op iOS. Het is de balk die je ziet wanneer je een andere foto wil nemen. Om toegang te krijgen tot onlangs gemaakte content, moest je op een extra knop drukken. Mogelijk hoeft dat niet meer. Meer hierover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen