Nieuwe WhatsApp-functie beschermt je gesprekken tegen vrienden

Apps Mark Hofman 21 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Als er één app al jaren aan de top staat, dan is het WhatsApp wel. Niet gek, want het is voor een groot deel van de wereld dé manier om met vrienden en familie in contact te blijven.

Om ervoor te zorgen dat al die gebruikers geen problemen hebben met WhatsApp, werkt het bedrijf erachter constant aan verbeteringen. Wat dat betreft is deze nieuwe functie, waarschijnlijk voor veel mensen, een schot in de roos.

WhatsApp beschermt je tegen nieuwsgierige vrienden

Heb jij ook van die vrienden of familieleden die net iets te nieuwsgierig zijn naar je online leven? Van die mensen die over je schouders gluren om te zien wat voor gesprekken je op WhatsApp voert. Of sterker nog: je computer openklappen om stiekem je berichten te lezen.

Gelukkig werkt WhatsApp achter de schermen aan de ideale functie die je tegen dat soort mensen beschermt. Het test namelijk een vergrendelscherm die gebruikers te zien krijgen voordat de app geopend wordt.

“Maar Mark, die functie is er toch al?” Klopt, maar alleen voor Android en iOS. Het grote gemis zit ’em in de desktopversie, of webversie, van WhatsApp. Zodra je deze op een computer, laptop of tablet gebruikt is de extra beveiligingslaag nergens te vinden.

WhatsApp, Android, iOS, update
Bingo! (Afbeelding: WABetaInfo)

Met dank aan de redactie van WABetaInfo hebben we hand kunnen leggen op het bovenstaande screenshot. Daar is te zien hoe een dergelijk scherm er, in de huidige betaversie van WhatsApp Web, uit komt te zien.

App vol met verrassingen

Nieuwe functionaliteiten als deze zijn niet de enige reden dat WhatsApp een machtig platform is. De applicatie is door zijn makers ook volop voorzien van geheime functionaliteiten waar niet iedereen altijd kennis van heeft.

Gelukkig voor jou heeft onze eigen WANT-redacteur Jeroen Kraak zich uit zitten sloven. Hij dook in de app, spotte een aantal handige functies en zette ze overzichtelijk op een rijtje. Het resultaat check je hieronder:

WhatsApp zit vol verrassingen: vijf machtige functies die je moet kennen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen