WhatsApp geeft jou meer privacy met deze nieuwe functie

Apps Jeroen Kraak 22 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp werkt aan een nieuwe functie die je wat veiliger moet voelen. Zo kunnen mensen je niet meer makkelijk in de gaten houden.

WhatsApp is de populairste chatdienst in ons land. Bijna iedereen gebruikt de app wel om contact te houden met vrienden, familie en collega’s. Doordat juist iedereen het gebruikt is het hartstikke handig, maar het heeft ook nadelen. Eentje daarvan is je privacy. Gelukkig wordt daar nu aan gewerkt.

Meer privacy met WhatsApp

Afgelopen november kwam er al een nieuwe functie naar WhatsApp. Daarmee kon je jouw ‘laatst gezien’-status verbergen voor bepaalde contacten. Dat lijkt nu slechts een opstapje te zijn, want die functie wordt nu uitgebreid. Zo hoorden we eerder deze maand al dat het mogelijk wordt om je online-status te verbergen. Nu is de functie ook daadwerkelijk toegevoegd in de nieuwe beta voor Android.

Je online-status in WhatsApp is natuurlijk wel iets anders dan ‘laatst gezien’. Die laatste functie kon je natuurlijk al verbergen bij de instellingen. Voor je online-status is dat lastiger. Daarmee kan iedereen zien of je de app aan het gebruiken bent. Iets wat je wellicht niet met iedereen wil delen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een antwoord van je verwacht, maar waar je geen zin in hebt.

WhatsApp
Nog meer chatten. (Afbeelding: Unsplash)

Hier is het te vinden

Je kunt in de toekomst zelf kiezen of je die status wel of niet met andere wil delen in WhatsApp. Zo is het in de betaversie 2.22.16.12 op Android nu mogelijk om het in de instellingen aan te passen. Hiervoor ga je naar instellingen > Account > Privacy > Laatst Gezien en Online. Hiervoor ontbrak in de instellingen nog het woordje online. Daar kun je tweaken of je Laatst Gezien wil delen en hetzelfde geldt voor je Online-status.

Het is goed dat WhatsApp nu met deze functie komt, aangezien privacy natuurlijk belangrijk is. Ook is er nog een andere reden. Concurrenten als Telegram en Signal hebben de functie al en dus kan de berichtendienst van Meta niet achterblijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen