Mark Hofman
Mark Hofman Apps 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp lijkt reageren met emoji al heel snel uit te breiden

Achter de schermen is WhatsApp druk bezig met de ontwikkeling van een recent uitgebrachte functionaliteit. Reageren op berichten met emoji lijkt nog leuker te worden.

Waar je tot op heden toegang hebt tot zes verschillende karakters, lijkt WhatsApp al druk bezig te zijn met een uitbreiding. Meer emoji = meer beter.

WhatsApp breidt emoji-reacties uit

Steeds meer mensen ontdekken het: reageren met emoji op berichten in WhatsApp. Sinds kort kunnen gebruikers kiezen uit zes verschillende karakters. Een bericht kan voorzien worden van een duim, hartje, lachend poppetje, geschrokken poppetje, huilend poppetje en de twee handen op elkaar. Doorgaans levert dit een gesprek op die minder volstaat met losse emoji.

Toch is de functionaliteit, hoe leuk hij ook is, nog wel enigszins beperkt. Met een gigantisch aanbod aan emoji is het vrij opvallend dat gebruikers op dit moment de keuze hebben uit zes karakters. WhatsApp lijkt echter achter de schermen te werken aan een uitbreiding. Het bedrijf rolt in een nieuwe betaversie voor Android en voor iOS de mogelijkheid uit om andere emoji toe te voegen.

WhatsApp
Meer 🥸 (Afbeelding: WABetaInfo)

Zodra je reageert op een bericht krijg je, achter de rij met emoji, een plusje te zien. Druk je deze in, dan kun je vervolgens zelf een tekentje toevoegen. Wanneer de functionaliteit voor iedereen beschikbaar is weten we nog niet. We kunnen echter wel stellen dat de uitbreiding vrij rap na de volledige uitrol van de functie komt. Goed nieuws, dus!

iOS- en Android-app steeds completer

WhatsApp gaat lekker in 2022. Het dochterbedrijf van Meta, je weet wel: die van Facebook, heeft al verschillende functionaliteiten getest en uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de verbeterde manier om spraakberichten te versturen, meer controle over groepsgesprekken en die ene functie waar Twitter-gebruikers al jaren om schreeuwen.

WhatsApp kijkt nieuwe functie videogesprekken af van Apple

Wist je overigens dat de applicatie een leuke iPhone-functionaliteit heeft overgenomen? Je leest er meer over in het bovenstaande artikel dat Jeroen er over schreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!