Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 29 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp kijkt nieuwe functie videogesprekken af van Apple

WhatsApp test weer een aantal nieuwe functies. Wij vertellen je precies wat je kunt verwachten op de berichtendienst.

We gebruiken allemaal WhatsApp. Natuurlijk sturen we vooral berichten en voice-apps, maar we gebruiken die dienst ook om te beeldbellen. De videogesprekken zullen er in de toekomst iets anders uitzien.

Beter goed gejat…?

WhatsApp is op dit moment aan het werk om avatars in videogesprekken toe te voegen, meldt WABetaInfo. Je kunt het vergelijken met een Memoji, die je wellicht kent van Apple. Daarmee kun je jezelf dus veranderen in een figuurtje, mocht je dat fijn vinden. De functie is op dit moment in ontwikkeling en zit nog in een vroege fase. Het is dus nog niet toegevoegd aan de betaversie, maar er zit wel een vermelding in. Het kan dus nog wel even duren voordat je deze tegenkomt.

Memoji Apple iOS 13.4
Eye roll Memoji Apple iOS 13.4 (Bron: Apple)

Maar die avatars blijven niet alleen beperkt tot jouw videogesprekken. Je kunt ze ook in gaan zetten als sticker in je normale gesprekken. Je kunt deze avatar zelf ontwerpen door middel van een speciale Avatar Editor in WhatsApp. Op dit moment wordt de functie ontwikkeld voor Android, maar iOS wordt gaandeweg in het proces betrokken.

Nog veel meer nieuwe functies komen naar WhatsApp

Overigens is de avatar slechts een van de functies die je binnenkort kunt verwachten. Er zit nog veel meer nieuws in de pijplijn. Wat te denken van de spraakberichten. Deze kun je binnenkort tijdens het opnemen pauzeren, zodat je bijvoorbeeld even tot adem kunt komen en na kunt denken of je wat meer wil zeggen.

Ook voor de echte emoji-liefhebbers komt er een kleine verandering. Als je vaak een hartje gebruikt, heb je in de toekomst een optie extra. Wellicht ken je nu al het rode kloppende hart als emoji. In de toekomst moeten ook alle andere kleurrijke hartjes kloppen. Deze komen binnenkort naar WhatsApp. Meer informatie daarover lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!