Hoeveel de Nothing Phone (1) je in Nederland waarschijnlijk gaat kosten

Tech Wesley Akkerman 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het duurt nu niet lang meer voordat Nothing zijn Phone (1) helemaal uit de doeken doet, maar de prijs is al gelekt. Hoewel we dit nog niet zeker weten op moment van schrijven, geeft de bron wel een duidelijke prijsindicatie. Je betaalt in elk geval niet de hoofdprijs voor de aankomende smartphone.

Toen Carl Pei, oprichter van Nothing, nog bij OnePlus werkte, hield de man van uitstellen en teasen. Soms druppelde Pei ineens informatie waar gebruikers dan lyrisch van werden en soms hield hij bewust de boot af. Met de Nothing Phone (1) hanteert hij dezelfde strategie, in de hoop dat zijn plan wat aandacht genereert.

Nothing Phone (1) te zien op Amazon

Dit blijkt een effectieve methode, aangezien veel media aan de haal gaan met gelekte informatie. Dat zien we nu ook gebeuren, omdat Amazon (waarschijnlijk per ongeluk) de prijs lekt via de productpagina op de webshop. Zo betaal je straks 469,99 euro voor het model met 128 GB aan opslagruimte en 8 GB aan werkgeheugen.

Nothing Amazon
Nothing Phone (1) te zien op Amazon (Afbeelding: Amazon)

Ben je niet te beroerd om iets meer voor je smartphone te betalen en heb je graag meer geheugen en ruimte? Dan haal je voor 549,99 euro de variant met 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte in huis. Beide versies van de smartphone zouden op 26 oktober 2022 moeten uitkomen, aldus de winkelpagina’s.

Zijn dit placeholders?

Het zou natuurlijk kunnen dat Amazon deze (overigens bijzonder specifieke) prijzen gebruikt als placeholders. Kijkende naar de releasedatum (eind oktober), is dat mogelijk. Pei kondigde namelijk eerder aan dat de Nothing Phone (1) vanaf juli beschikbaar moet zijn; tenminste voor iedereen “die dat verdient“.

Wat ook zou kunnen is dat de Nothing Phone (1) eerst vanaf juli beschikbaar is voor de mensen die de telefoon waardig zijn. En dat de rest, het gepeupel, pas in oktober aan de beurt is. Dit is allemaal speculatie. Pas wanneer Nothing zelf meer bekendmaakt, weten we waar we allemaal aan toe zijn als het proletariaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen