WhatsApp komt met deze bijzondere verandering voor statussen

Tech Wesley Akkerman 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Met een statusupdate binnen WhatsApp kun je snel aan veel contactpersonen laten weten wat je aan het doen bent en waar je dat precies doet. Die statussen lijken natuurlijk ontzettend op de stories die je deelt via Snapchat of Instagram. Je kunt allerlei materiaal posten: gifjes, afbeeldingen, video’s en gewoon wat tekst.

Maar als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan komt daar binnenkort een extra optie bij. Aangezien het gerucht over WhatsApp bij de redactie van WABetaInfo vandaan komt, zijn we geneigd hem te geloven. Die website heeft namelijk een zeer betrouwbare trackrecord als het op dit soort dingen aankomt.

WhatsApp krijgt een extra statusoptie

Die extra optie verschijnt in de vorm van een stembericht (voice message). Je kunt dan in je status een stembericht achterlaten, waardoor andere mensen daar naar kunnen luisteren. Waarschijnlijk gaat dit op eenzelfde manier waarop dat nu gebeurt, wanneer je zo’n voiceje deelt binnen een gesprek of groep.

WhatsApp status voice
Nieuwe optie voor WhatsApp-status (Afbeelding: WABetaInfo)

Mogelijk kun je ook allerlei andere audiobestanden achterlaten op je WhatsApp-status, aangezien je dat nu ook via chats kunt doen. Maar dat moeten we nog even afwachten, aangezien het bedrijf zelf hier niets over naar buiten bracht. WABetaInfo heeft hiervoor in elk geval nog geen bewijs gevonden.

Delen met je vrienden

Wel weten we dat gedeelde audioberichten gebruikmaken van dezelfde privacy-instellingen die je gebruikt voor je andere content. Zo voorkom je dus dat bepaalde mensen iets meekrijgen wat hen niets aangaat. Maar wellicht kun je dan beter gewoon een stembericht delen met een specifieke groep mensen? Zomaar een idee.

Opvallend is echter dat WhatsApp niet het enige bedrijf is dat nu meer met audio lijkt te gaan doen. Ook Twitter werkt aan een soortgelijke functionaliteit, waardoor je als het ware een soort audiotweet de wereld in stuurt. Echter, die functie laat nog op zich wachten; en we hebben er al een tijdje niets meer over gehoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen