WhatsApp-concurrent Telegram komt met twee handige nieuwe features

Apps Wesley Akkerman 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is vanaf nu mogelijk om in een groep te videobellen via de berichtendienst Telegram. Dat kan met meer dan twee personen. Bovendien kun je tijdens het videobellen je scherm delen met andere deelnemers. Het maakt dan niet uit of je de app op een telefoon, tablet of desktop gebruikt.

Tijdens het bellen is het mogelijk het beeld van een enkele deelnemer vast te zetten. Dat is dan het beeld waar iedereen tegenaan kijkt op dat moment. Of dat voor iedereen geldt, is niet duidelijk. Waarschijnlijk is het zo dat die optie alleen beschikbaar is voor de admin van zo’n groepsgesprek met meerdere deelnemers.

Bellen in een groep via Telegram

Wanneer je je scherm deelt met andere mensen, dan kun je ondertussen ook je camerabeeld delen. Zodoende kunnen mensen je zien. Dit is bedoeld voor het presenteren van bepaalde zaken en met name handige voor professionele omgevingen. Je krijgt daarnaast toegang tot allerlei handige presentatietools.

Telegram groepsbellen
Bellen in een groep met Telegram (Afbeelding: Telegram)

Telegram heeft verder de achtergrondruisonderdrukking verbeterd, waardoor je minder last hebt van geluiden uit andermans omgeving. Je kunt die onderdrukking ook uitschakelen, voor wanneer de geluiden juist wel welkom zijn. De app op tablets en desktops biedt overigens meer functies in beeld aan, omdat er nou eenmaal meer ruimte voor is dan op een smartphone-scherm.

Functies voor de aankleding

De update voegt niet alleen deze handige functie toe. In een andere blogpost laat Telegram weten dat de apps ook functies voor de aankleding gekregen hebben. Zo kun je nu je achtergronden animeren en beschikken de verschillende chat bubbles binnen de applicatie over meerdere animaties.

Telegram: goed alternatief voor WhatsApp of voor het dark web?

Tot slot is het zo dat bots op het platform toegankelijker gemaakt zijn. Die hebben nu een menu, waaruit je de beschikbare commando’s kunt selecteren. Daarnaast kan de ontwikkelaar van zo’n bot de placeholdertekst veranderen, zodat er bijvoorbeeld een suggestie gemaakt kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Telegram

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen