Waarom je de nieuwe Windows 10-update beter niet kunt installeren

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Ondanks het feit dat Windows 11 uit is, kun je nog steeds updates downloaden voor apparaten die draaien op het oude systeem: Windows 10. Dat besturingssysteem heeft in het verleden zo zijn problemen gehad. En die lijn lijkt Microsoft nu helaas voort te zetten, aangezien een recente update USB-printerfunctionaliteit sloopt.

Eind juni verscheen er een update voor Windows 10. Die update voegt wat dingen toe en optimaliseert wat zaken, maar maakt dus ook dingen kapot. Microsoft is daarvan op de hoogte en meldt op z’n eigen website dat de USB-printerfunctionaliteit kapot kan gaan. Een toekomstige update kan het probleem oplossen.

Windows 10-update neemt bug mee

Windows 10 laat mogelijk dubbele printers zien, die dezelfde naam hebben of iets als Copy1 genoemd worden. Wanneer je last hebt van deze softwarefout, dan kom je al gauw de melding tegen dat printen niet lukt. Als je tegen dit probleem aanloopt, dan doe je er goed aan hem te melden bij Microsoft.

Windows 10 printer update
Laptop met Windows 10. (Afbeelding: Unsplash / Arnav Singhal)

Op dezelfde website kun je ook meteen lezen hoe je het probleem moet oplossen. Microsoft deelt namelijk een zeer uitgebreid stappenplan dat je stap voor stap op weg helpt. Als het goed is, kun je daarna weer documenten printen. Is dat niet het geval, dan moet je waarschijnlijk op een update wachten van het bedrijf.

Windows 11 is niet het enige systeem met problemen

Hoewel gebruikers van Windows 11 tegen veel problemen aanlopen, zijn ze dus niet de enige. En bovendien: iedereen die Windows 10 gebruikt, weet al jaren dat er dingen kapot kunnen gaan na het installeren van een update. Zo moest Microsoft in mei nog een patch uitbrengen die een probleem moest oplossen dat veroorzaakt werd door een andere patch.

Vijf dingen die Windows 11 een stuk beter doet dan Windows 10

In mei kreeg Windows 10 overigens nog een andere update. Een softwarefout binnen de Bluetooth-verbinding kon voor een gevreesde blue screen of death zorgen op sommige computers. Als het verleden ons iets leert, dan is het wel dat Microsoft de problemen vaak en snel aanpakt. Dus laten we hopen dat er nu wederom snel een echte oplossing beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen