Hilarische creatieveling bouwt Nintendo Wii-accessoires in zijn auto

Gadgets Wesley Akkerman 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Wii is een console die bij veel mensen een warm plekje in het hart heeft. Dat laat deze autobezitter maar al te graag merken. Hij heeft een Mazda MX-5 Miata omgetoverd tot een product dat nu een Wiiata heet. Verschillende onderdelen van zijn auto zijn nu namelijk accessoires die bedoeld zijn voor de Wii…

Stel: je hebt veel tijd en energie, je hebt een auto en je hebt een Nintendo Wii; wat doe je dan? De meest logische conclusie is je auto-onderdelen stuk voor stuk vervangen voor Wii-accessoires, toch? Dat is wel wat TikTok-gebruiker Tyler Atkin (@ttptng) dacht, kunnen we uit z’n recente video’s opmaken.

Nintendo Wii in de auto

De man heeft namelijk zijn stuur, versnellingspook en handrem omgewisseld voor respectievelijk een Wii Wheel, Nunchuck en Wii Sports-honkbalknuppel. De laatste aanpassing is puur voor het aanzicht. Maar de Wii Wheel, inclusief Nintendo Wii Remote, en Nunchuck zijn daadwerkelijk te gebruiken in de auto.

@ttptng

Miata kart? #fyp #foryou #wii #wiisports #mariokart #miata #yata #miat #mx5 #japcars #steeringwheel #nardi #nintendowii #rainingmen #foryoupage #cars #carsoftiktok

♬ Angeleyes (Sped Up Version) – tuna (SVT HOT)

Om de boel een beetje op te fleuren, maakt Tyler ook nog gebruik van speciale Wii Fit-yogamatjes. Die liggen er in de plaats van die standaard zwarte matten. Wanneer je in de auto zit, dan waan je je in een soort tijdmachine. De auto zelf komt ook nog eens uit 1995 en is dus elf jaar ouder dan de Nintendo Wii.

Maar kun je er ook games in spelen?

Elon Musk kan maar beter even opletten: want het is tevens mogelijk Wii-games in de Miiata te spelen. Dat kon eerst nog niet. Maar Tyler besloot op een later moment de radio te vervangen voor een scherm en de Wii zelf. Daardoor kun je in theorie dus Mario karten tijdens het rijden; al kunnen we niets van dit alles aanbevelen om zelf uit te proberen, natuurlijk.

In een andere video laat Tyler zien dat hij de weg op gaat met zijn aanpassingen. De handrem en de versnellingspook zijn visuele veranderingen, maar het stuur werkt dus echt. Heel goed lijkt de opstelling echter niet te werken, waardoor we ons kunnen voorstellen dat het ook niet echt een veilige rit was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TikTok

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen