Tesla gaat geld vragen voor basisfunctionaliteiten als navigatie

Elektrische auto's Jeroen Kraak 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort een Tesla kopen? De elektrische auto’s van het merk zijn al niet goedkoop, maar het lijkt binnenkort nog duurder te worden. Iemand zin om te betalen voor navigatie?

Het aanschaffen van een Tesla kent natuurlijk veel voordelen. Niet alleen heb je een elektrische auto met een behoorlijk actieradius, ook zijn er verschillende diensten beschikbaar die het rijden net wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan Autopilot en Standard Connectivity. Die laatste functie gaat nu op de schop en dat kan je in de toekomst geld gaan kosten.

Tesla wijzigt Standard Connectivity

Tesla heeft een ingrijpende beslissing genomen. Als je vanaf nu een Model S, Model 3, Model X of Model Y koopt, krijg je niet meer gratis Standard Connectivity voor de rest van de levensduur. Dit wordt nu beperkt tot acht jaar. Hiermee speelt het bedrijf dus in op de toekomstige handel in tweedehands Tesla’s. Zo kan het verdienen aan de mensen die de functie (opnieuw) willen hebben.

Als mensen dus na die acht jaar Standard Connectivity diensten als navigatie en spraakbesturing willen behouden, moeten ze een nieuw abonnement afsluiten. De verandering is aan het licht gekomen door het speurwerk van Teslarati, dat zag dat de algemene voorwaarden zijn veranderd.

Model Y
Dat interieur hebben we eerder gezien (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Hoe gaat verlengen in zijn werk?

Hoe het verlengen van Standard Connectivity precies in zijn werk gaat, is op dit moment nog niet duidelijk. Mogelijk kunnen geïnteresseerden dan alleen overstappen naar Premium Connectivity, de uitgebreidere service die Tesla aanbiedt. De autobouwer heeft nog even om daar over na te denken, aangezien het pas vanaf nu ingaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen