Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 11 jul 2018

Zeven dingen die je absoluut niet op Wish moet kopen

Als je houdt van koopjes, zul je zeker de app Wish kennen. Je kunt het een beetje vergelijken met AliExpress en veel producten die je op AliExpress kunt kopen, kom je ook weer tegen bij Wish. De producten koop je van verschillende verkopers en ze komen zo’n beetje allemaal uit China. Hoewel je er veel leuke koopjes kunt scoren, zijn er toch ook dingen die je beter ergens ander kunt halen. Dit zijn de zeven dingen die je absoluut niet op Wish moet kopen.

Scheermesjes

Scheermesjes zijn dingen die je altijd weer opnieuw nodig hebt en ze kunnen in de winkel toch best prijzig zijn. Bij Wish kun je ze goedkoop scoren, maar het is helaas toch niet echt aan te raden. Soms heb je geluk en krijg je precies wat je verwacht, maar het pakt vaak toch teleurstellend uit. In China zijn de veiligheidseisen en controles niet wat ze hier zijn en in de praktijk krijg je vaak mesjes die veel te ruw zijn, waardoor je wondjes krijgt.

man scheren

Huidverzorging

Ook producten die je op je huid smeert, zoals crèmes of bijvoorbeeld scheerschuim, zijn af te raden. Helaas kan er namelijk van alles in zitten, dat helemaal niet vermeld wordt op de verpakking. Dat heeft ook weer met veiligheidseisen te maken en Wish gaat bijvoorbeeld niet controleren of al die crèmepjes wel precies zijn wat ze zouden moeten zijn. Als je gezondheid op het spel staat, kun je het beter niet doen.

Condooms

Als je condooms gebruikt is dat waarschijnlijk omdat je er nog niet klaar voor bent om jezelf te vermenigvuldigen. Hoewel er altijd nog een kleine kans bestaat dat het misgaat, kan je er doorgaan van op aan dat je redelijk veilig bent. Maar dan moeten de condooms wel van goede kwaliteit zijn, want anders heeft het helemaal geen zin. Dubieus goedkope condooms kopen is dus nooit een goed plan. Ga gewoon voor de beste kwaliteit, want een kind is toch echt een stuk duurder.

condooms

Speelgoed

Als je dan toch kinderen hebt gekregen, kun je Wish beter niet gebruiken om speelgoed voor ze te kopen. Als je ze eenmaal hebt, moet je er wel ervoor zorgen dat ze veilig zijn. Omdat speelgoed in China niet hoeft te voldoen aan de strenge eisen die we in Nederland hebben, is het wat riskant om het aan je kleintje te geven. Zo zouden er giftige stoffen gebruikt kunnen zijn of is de makelij niet al te best, waardoor kleine onderdelen loskomen om vervolgens natuurlijk in de mond te verdwijnen.

Motorhelmen

Als je al geen crèmes op Wish moet kopen, moet je al helemaal geen producten kopen die je veiligheid moeten waarborgen. Als het op je veiligheid aankomt, moet je gewoon voor kwaliteit gaan. Als je een helm in Europa koopt, weet je dat hij moet voldoen aan bepaalde standaarden en eisen. Een helm die niet aan de Europese eisen voldoet beschermt je niet voldoende op je motor en kan je daarbij ook nog een flinke boete opleveren.

Man op motor

Batterijen

Ook batterijen kun je beter gewoon hier in de winkel kopen. Inmiddels weten we allemaal dat ze gevaarlijk kunnen zijn als ze beschadigd raken en zelfs kunnen ontploffen. Omdat Chinese fabrikanten met kleine winstmarges werken, schiet de controle er vaak bij in en dat kan bij batterijen heel gevaarlijk zijn. Als je goedkope batterijen zoekt, kun je ook bij Action kijken. Daar verkopen ze “normale” merken tegen behoorlijk lage prijzen.

Zaden

Mocht je opeens helemaal fan zijn van bonsai boompjes en meteen zaden willen bestellen, moeten we je helaas teleurstellen. Ook zaden kun je beter niet bij Wish kopen. Je denkt waarschijnlijk waarom? Daar kan toch niks mis mee zijn? Helaas blijkt in de praktijk dat zaden die je goedkoop in China koopt, vaak helemaal niet bloeien. Vaak blijkt het ook om een heel andere bloem of plant te gaan. Soms krijg je er zelfs een extraatje bij in de vorm van beestjes.

zaden

Wat je wel uit China kunt kopen zijn leuke gadgets. Dit kun je bijvoorbeeld allemaal op AliExpress kopen van Xiaomi voor de prijs van één iPhone X.

Reageer op artikel:
Zeven dingen die je absoluut niet op Wish moet kopen
Sluiten